Home » WTA » WTA-seizoen start in Abu Dhabi en trekt daarna naar Melbourne

WTA-seizoen start in Abu Dhabi en trekt daarna naar Melbourne

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De WTA-kalender voor de eerste zeven weken van 2021 is – eindelijk – bekend. Het seizoen ziet er door de coronacrisis anders uit en start op 5 januari, met een WTA 500 in Abu Dhabi. Daarna trekt de caravaan naar Melbourne, waar het wel tot 1 februari wachten is op een volgend toernooi.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De traditionele toernooien van Hobart en Auckland in de eerste seizoensweek gaan in 2021 niet door en worden een jaartje uitgesteld. Tussen 5 en 13 januari kunnen speelsters terecht in het Zayed Sports Centre International Tennis Centre in Abu Dhabi, waar het seizoen zal aanvangen.

Ook de kwalificaties voor de Australian Open gaan dit jaar door in de Verenigde Arabische Emiraten, namelijk in Dubai. Dat kwalificatietoernooi vindt plaats tussen 10 en 13 januari. Gekwalificeerde speelsters kunnen dan nog op tijd naar Melbourne afzakken, want ze moeten bij aankomst in Australië nog twee weken in quarantaine.

Op 1 februari starten in Melbourne dan twee WTA 500-toernooien gelijktijdig, allebei op Melbourne Park, de site waar ook de Australian Open plaatsvindt. Speelsters die dus een voorbereidingstoernooi willen spelen op Australische bodem, kunnen dat enkel de week voor de start van het eerste grandslamtoernooi.

Op 8 februari gaat dan – drie weken later dan normaal – de Australian Open van start. Dat lijkt op het eerste zicht een relatief normale editie te worden. Er zal zowel enkel, dubbel als gemengd dubbel gespeeld worden. En het lijkt ook een editie met publiek te worden, want tickets zijn via de officiële website te koop. Over het maximum aantal toeschouwers is nog niets bekend.

In de tweede week van de Australian Open vindt op dezelfde site ook een WTA 250-toernooi plaats.

“We zijn tevreden met de kalende voor de eerste zeven weken van het tennisseizoen, in een omgeving waar gezondheid en veiligheid centraal staan”, vertelt CEO Steve Simon. “We zullen hard blijven werken aan een veilig schema voor de rest van 2021.”

Welke speelsters in welke toernooien zullen aantreden, is op dit moment nog koffiedik kijken. Ook over de plannen van onze Belgische speelsters is nog niets bekend.

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER