Home » Geen categorie » WTA-toernooi van Dubai onthoofd door afwezigheid Serena Williams en Kerber

WTA-toernooi van Dubai onthoofd door afwezigheid Serena Williams en Kerber

WTA-toernooi van Dubai onthoofd door afwezigheid Serena Williams en Kerber

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Australian Openfinalistes Serena Williams (WTA-1) en Angelique Kerber (WTA-2) geven last minute forfait voor het WTA-toernooi van Dubai. Het toernooi is onthoofd nadat eerder ook al Agnieszka Radwanska (WTA-4), Lucie Safarova (WTA-10) en Caroline Wozniacki (WTA-18) afhaakten.

Vorige maand stonden Serena Williams en Angelique Kerber nog tegenover elkaar in de finale van de Australian Open. Kerber triomfeerde toen verrassend in drie sets. Nu was het tijd voor een revanche in Dubai waar nummer één Williams en nummer twee Kerber de topreekshoofden waren. In extremis haken echter beide speelsters af. Williams kan door een ziekte niet deelnemen, terwijl Kerber forfait geeft met een hamstringblessure.

Door het forfait van de twee topreekshoofden, is nummer drie van de wereld Simona Halep nu het eerste reekshoofd in Dubai. Het toernooi van Dubai is nu volledig onthoofd want het mist ook nummer vier van de wereld Agnieszka Radwanska, nummer tien Lucie Safarova en de Deense Caroline Wozniacki. Radwanska sukkelt met een linkervoetblessure, terwijl Safarova met een bacteriële infectie kampt. In Dubai zullen er overigens geen Belgen in actie komen op het tennisveld, Justine Henin maakt wel haar debuut als coach van Elina Svitolina (WTA-21).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws