Home » Clubnieuws » WTAG verhuist naar Tenkie in Hasselt: “Het wordt iets uniek in België”

WTAG verhuist naar Tenkie in Hasselt: “Het wordt iets uniek in België”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Wilson Tennis Academy Genk verhuist van Tennisdel naar T.C. Tenkie in Hasselt. “De ambitie is groot”, zo vertelt bezieler Dries Beerden aan Tennisplaza.

De Wilson Tennis Academy Genk werd in 2014 opgericht door Dries Beerden en Wim Fissette. Die laatste heeft zijn handen tegenwoordig meer dan vol met het coachen van Naomi Osaka, maar Beerden behield de algemene leiding en heeft grootse plannen met de academie.

“Ik had opgevangen dat T.C. Tenkie haar infrastructuur wil moderniseren, een investering van 1,5 miljoen euro”, vertelt Beerden ons. “Ik ben toen vrijblijvend met de club gaan samenzitten en er bleek meteen een match met WTAG. Ook wij zullen op onze beurt 1,5 miljoen euro investeren. Het resultaat zal Tenkie Park gedoopt worden, wat staat voor een totaalconcept voor sportbeleving.”

Groeien

Beerden voelde dat zijn academie op Tennisdel aan haar limieten zat. “Ik wil groeien, maar dat is niet meer mogelijk op Tennisdel. Ik heb meteen open kaart met de club gespeeld en zij hebben alle begrip voor de beslissing van de academie.”

“Op Tenkie is heel wat potentieel, zeker als we de krachten bundelen. Zij gaan hun hele infrastructuur qua douches, lounge, cafetaria, wandelpaden en noem maar op vernieuwen en wij investeren in de uitbreiding. Er komt een extra tennishal met vijf indoorterreinen, een kinéruimte, fitness- en danszaal en ook drie padelterreinen. Daarnaast willen we buitenlandse stages gaan organiseren.”

T.C. Tenkie - © Serge en Dries Beerden
T.C. Tenkie – © Serge en Dries Beerden

Beerden noemt het een gigantische investering, maar ziet heel wat mogelijkheden. “Tenkie heeft zich altijd gefocust op het recreatieve, wij zullen het hele competitieverhaal op ons nemen. Zowel voor onze huidige talenten als voor hun leden die één keer in de week les willen volgen. Zij hebben nu ongeveer negenhonderd leden, samen met onze spelers en een tweehonderdtal padelspelers, mikken we op termijn op 1 400 à 1 500 leden.”

Totaalconcept

Beerden spreekt over een “totaalconcept”, maar wat mogen we daarvan verwachten? “De bedoeling is dat je altijd iets zal kunnen doen als je Tenkie Park binnenstapt. We bieden tennis en padel, maar er is ook ruimte voor G-tennis, er is een fietsknooppunt en ga zo maar door. Het wordt een compleet sportpark, een concept zoals dat nu in België nog niet bestaat. Hoe uniek is het dat je als recreant kan tennissen naast toppers als Sander Gillé en Joran Vliegen?”

De plannen zijn concreet en gecommuniceerd, maar op de uitvoering is het nog even wachten. “In het najaar start T.C. Tenkie met haar verbouwingen. Wij stappen in het verhaal in februari volgend jaar en maken de definitieve overstap van Genk naar Hasselt in september.”

Op WTAG trainen momenteel talenten als Sander Gillé, Joran Vliegen, Lara Salden, Chelsea Vanhoutte, Gilles-Arnaud en Pierre-Yves Bailly en Hanne Vandewinkel.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS