Home » Grand Slam » Roland Garros » Xavier Malisse kan niet stunten tegen Raonic

Xavier Malisse kan niet stunten tegen Raonic

Xavier Malisse kan niet stunten tegen Raonic

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Xavier Malisse (ATP-56) kwam als eerste Belg in actie op Roland Garros. Malisse, die geen ochtentype is, trof het niet met de loting en de planning, en moest al om 11 uur de baan op tegen het Canadese talent Milos Raonic (ATP-16). Hij kon helaas niet voor een stunt zorgen.

Malisse begon met weinig vertrouwen aan de partij. Zijn pols speelt hem al enkele weken parten, en hij wist dit jaar nog geen enkele partij om een hoofdtabel te winnen op gravel. Milos Raonic daarentegen is het nieuwe opkomend talent, met een geweldige opslag. De eerste twee sets gingen dus al snel naar de Canadees : 2-6 1-6.

In de derde set liep het plots beter voor Malisse, geen opslagverlies meer, en Malisse kon het Raonic een aantal keer lastig maken.. Bij 5-4* drong Malisse aan, en ging hij knap door de opslag van de Canadees. Setwinst voor Malisse dus, die bekroond werd voor zijn vechtlust.

Malisse ging nog even op zijn elan door aan het begin van de vierde set. Bij 1-0 0-40 had hij 3 kansen om Raonic te breken, en de match te doen kantelen. Helaas serveerde de Canadees opnieuw sterk, en pakte hij deze game. Toen was het over voor Malisse, winst voor 14e reekshoofd Raonic 2-6 1-6 6-4 4-6.

Malisse kijkt nu vooral uit naar het grasseizoen, al komt hij ook nog in actie in het dubbel met Ken Skupski. In de eerste ronde nemen ze het op tegen Cabal/Farah uit Colombia.

Na de match gaf Malisse aan nog graag 1 jaar te willen spelen, als zijn ranking het toelaat. Volgend jaar een betere loting in Parijs?

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws