Home » Grand Slam » US Open » Xavier Malisse kondigt afscheid aan

Xavier Malisse kondigt afscheid aan

Xavier Malisse kondigt afscheid aan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In een interview met Sporza was Xavier Malisse openhartig over het einde van zijn carrière. Na een moeilijke zomer laadt hij zich deze week op voor de US Open, waar hij het in de eerste ronde zal opnemen tegen Andreas Seppi.

Na zijn zege tegen David Ferrer en halve finale op Rosmalen, werd het een moeilijke zomer voor Xavier Malisse. In Wimbledon ging hij er in de eerste ronde uit tegen Verdasco, en hij kon zich moeilijk opladen voor het hardcourtseizoen. Zijn tennistalent zal er altijd wel zijn, maar topsport is een ander verhaal. X-Man vindt het steeds moeilijker om zich op te laden voor trainingen, en om mee te draaien in de top 100 moet je nu immers over een topconditie beschikken.

Voor de US Open ging hij nog eens aan de slag met Allistair McCaw, want hij wil nog één keer schitteren in New York. Toch denkt hij ook al aan volgend seizoen : nog één keer de Australian Open spelen wordt zijn volgende doel. En daarna ? Malisse wil alleszins in het tenniswereldje actief blijven als begeleider van jonge spelers. We zullen hem dus vast en zeker nog op het circuit terugvinden, zij het dan naast de court.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws