Home » Grand Slam » US Open » Yannick Mertens kan meteen inpakken in New York

Yannick Mertens kan meteen inpakken in New York

Yannick Mertens kan meteen inpakken in New York

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De US Open is niet al te best begonnen voor de Belgen. Yannick Mertens (ATP-180), de eerste Belg die in 2015 in actie kwam op de vierde Grand Slam van het jaar, ging in de eerste kwalificatieronde onderuit.

Mertens moest, net als zeven landgenoten, via de kwalificaties gaan om een plaatsje op de hoofdtabel van de US Open te veroveren. Met een eerste ronde tegen de Italiaan Andrea Arnaboldi (ATP-154) kreeg hij daar een niet onhaalbare kaart voorgeschoteld. Met beide spelers op hun piek op de ranglijst werd er een spannend duel verwacht.

In de eerste set kwam Mertens echter al snel een break achter te staan. De Belg kon die achterstand niet meer wegwerken en zag Arnaboldi zo even later tot 3-6 uitlopen. Een ander verhaal in de tweede set. Ditmaal was het Mertens die snel door zijn tegenstrevers opslag ging en uitliep tot 4-2. In tegenstelling tot het scenario van de eerste set, werd die voorsprong nu wel goedgemaakt. Bij 4-3 brak Arnaboldi Mertens’ service en dat zou voor de Belg het genadeschot blijken. Bij 4-5 serveerde Mertens nog om in de match te blijven, maar dat faalde. Met 4-6 werd Mertens zo al na iets meer dan een uur uit de US Open geknikkerd.

Later op de dag proberen ook Kimmer Coppejans, Maxime Authom, Niels Desein, Germain Gigounon, An-Sophie Mestach, Ysaline Bonaventure en Elise Mertens zich nog te plaatsen voor de tweede kwalificatieronde.

[alert type=”info” title=”Resultaat US Open – kwalificatieronde 1″]

Yannick Mertens l.t. Andrea Arnaboldi (ITA) 3-6 4-6

[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws