Home » Geen categorie » Yannick Mertens onstuitbaar: pakt tweede titel op rij

Yannick Mertens onstuitbaar: pakt tweede titel op rij

Yannick Mertens onstuitbaar: pakt tweede titel op rij

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yannick Mertens (ATP-280) heeft in Madrid, Spanje (Future, $ 10 000) zijn tweede titel van het seizoen gepakt. Na zijn titel in Groot-Brittannië vorige week is hij nu al tien wedstrijden op rij ongeslagen.

Mertens vertrok met veel vertrouwen naar Spanje. Van zijn laatste tien partijen verloor hij er slechts eentje. Als eerste reekshoofd begon hij dan ook als grote favoriet aan het toernooi. Op weg naar de finale deed hij die rol alle eer aan door geen enkele set te laten liggen.

In de finale keek Mertens in de ogen van het Spaanse vierde reekshoofd Jaime Pulgar-Garcia (ATP-310). Gesteund door het thuispubliek wist de 25-jarige Spanjaard in de eerste set een break voorsprong te pakken die hem even later de set zou opleveren: 4-6. De twee jaar oudere Mertens liet zich niet uit het lood slaan door het setverlies en verhoogde zijn niveau nog wat. Voor Pulgar-Garcia ging het plots allemaal wat snel en op een mum van tijd hingen de bordjes, na 6-1-winst, terug gelijk. Ook in de beslissende set werd het nooit meer echt spannend. De Belg hield de touwtjes stevig in handen en met 6-2 pakte hij een nieuwe titel, al de achttiende uit zijn carrière.

 

 

Mertens reist nu af naar Tunesië, waar hij samen met vijf andere Belgen in actie zal komen op de Sportevasion ITF Future Winter Tour (Future, $ 10 000).

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws