Home » Geen categorie » Yannick Mertens voorbij vijfde reekshoofd in Meerbusch

Yannick Mertens voorbij vijfde reekshoofd in Meerbusch

Yannick Mertens voorbij vijfde reekshoofd in Meerbusch

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yannick Mertens (ATP-272) heeft zich op het challengertoernooi van Meerbusch (€35 000+H) geplaatst voor de tweede ronde. Hij versloeg in drie sets de Oostenrijker Gerald Melzer (ATP-145).

Op het Duitse gravel heeft onze landgenoot voor een verrassing gezorgd door het vijfde reekshoofd uit te schakelen. De 24-jarige Melzer staat meer dan 100 plaatsen hoger op de wereldranglijst en is de jongere broer van Jürgen Melzer, in 2011 nog de nummer acht van de wereld.

In de eerste set waren beide spelers aan elkaar gewaagd en moest een tiebreak voor de beslissing zorgen. De 27-jarige Mertens trok aan het langste eind door de tiebreak met 7-3 te winnen. De Oostenrijker gaf zich niet gewonnen en trok de tweede set met 6/2 naar zich toe. De beslissende set ging uiteindelijk met 6/3 naar de Belg.

In de tweede ronde zal Mertens het opnemen tegen de Fransman Tristan Lamasine (ATP-289). Het wordt het eerste duel tussen beide spelers. De 21-jarige Lamasine is eveneens actief in het dubbelspel, waarin hij speelt aan de zijde van de Belg Arthur De Greef (ATP-263).

De enkelpartij van De Greef is momenteel onderbroken omwille van de regen. Hij staat 6/2 en 2/1 achter tegen de Chileense kwalificatiespeler Christian Garin (ATP-360).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws