Home » Geen categorie » Zanevska naar kwartfinale in Vancouver, Wickmayer verrassend onderuit

Zanevska naar kwartfinale in Vancouver, Wickmayer verrassend onderuit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ITF-toernooi van Vancouver (Canada, $ 100 000) heeft Maryna Zanevska (WTA-128) zich geplaatst voor de kwartfinale. Yanina Wickmayer (WTA-129) ging verrassend onderuit tegen een thuisspeelster. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Zanevska moest het in de tweede ronde opnemen tegen de Italiaanse Martina Trevisan (WTA-147). Het was de eerste keer dat deze speelsters het tegen elkaar moesten opnemen. De Belgische kon de openingsset overtuigend binnenhalen met 6-2. Trevisan sloeg even hard terug door de tweede manche met 2-6 te winnen. In de beslissende set krikte Zanevska opnieuw haar niveau omhoog en won uiteindelijk de wedstrijd met 6-2, 2-6 en 6-2. Tegenstander in de kwartfinale wordt de Australische qualifier Priscilla Hon (WTA-354). Het wordt de eerste confrontatie tussen beide speelsters.

Voor Wickmayer zit het toernooi er op. Tegen de Canadese Carol Zhao (WTA-384) had de Belgische 18 minuten nodig om de openingsset binnen te halen. Ze gaf slechts acht punten prijs en won de set met een overtuigende 6-0. Daarna zakte het spel van Wickmayer wat ineen. Haar eerste opslag sputterde en de Canadese kon haar niveau wat opkrikken. Zhao zette de bordjes gelijk door de tweede manche met 4-6 binnen halen.

In de beslissende set was het verschil tussen beide speelsters klein. Ondanks een hoger eerste opslagpercentage kon Wickmayer niet voldoende druk zetten. Na één uur en 42 minuten stonden de 6-0, 4-6 en 4-6 eindcijfers vast.

In het dubbelspel traden Zanevska (WTA D-104) en Arantxa Rus (WTA D-127) aan in de kwartfinale. Bij een 1-2 achterstand gooide het Belgisch-Nederlandse duo de handdoek in de ring tegen Jocelyn Rae (WTA D-83) en Jessica Moore (WTA D-117).

koen

koen

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER