Home » Grand Slam » Wimbledon » Zanevska niet voorbij eerste ronde op Wimbledon

Zanevska niet voorbij eerste ronde op Wimbledon

Maryna Zanevska (WTA-119) heeft de eerste ronde op Wimbledon niet overleefd. Ze ging in twee sets onderuit tegen Heather Watson (WTA-102).

De Belgische stond voor het eerst in haar carrière op de hoofdtabel van Wimledon. De loting was haar gunstig gezind want ze ontliep enkele toppers. Het was de eerste keer dat de twee dames het tegen elkaar moesten opnemen. Zanevska mistte echter haar start volledig tegen de 25-jarige thuisspeelster. Ze stond in geen tijd 0-5 achter maar kon toch nog op het scorebord komen. Zanevska leverde de eerste set in met 1-6.

Ook in de tweede manche was Zanveska al gauw op achtervolgen aangewezen. Bij een 0-2 achterstand moest ze de achtervolging inzetten. Zanevska klampte aan en bij een 4-5 stand in het voordeel van de Britse mocht Watson serveren voor de wedstrijd. In een felbevochten game wist Zanevska de cruciale break terug te nemen. De Belgische ging door op haar elan en kwam op een 6-5 voorsprong. Watson zette de bordjes gelijk en een tiebreak moest de beslissing brengen. Hierin ging het lang gelijk op tot Watson bij 5-5 twee punten op rij kon scoren. Game, set and match voor de Briste die na net geen anderhalf uur wedstrijd de 1-6, 6-7 (5) eindstand kon vastleggen.