Home » ITF » Zanevska verovert derde titel van 2021

Zanevska verovert derde titel van 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Maryna Zanevska (WTA-103) heeft het ITF-toernooi van Les Franqueses del Valles in Spanje ($ 80 000, hardcourt) op haar naam geschreven. In de finale haalde ze het in twee sets.

Tweede reekshoofd Zanevska stond in de finale in Les Franqueses del Valles tegenover de Zwitserse Ylena In-Albon (WTA-203) die in het toernooi het zesde en zevende reekshoofd klopte. In een spannende eerste set haalde Zanevska het in een tiebreak.

Zanevska greep ook de tweede set. Met 6-4 was ze daarin de sterkste. Voor Zanevska is het haar derde titel van het jaar, na één titel op het ITF-circuit en één titel op het WTA-circuit. Ze zal normaal gezien 22 plaatsen stijgen naar het nummer 81 en zo haar entree maken in de top honderd. Zanevska startte het jaar op het nummer 252 en heeft dit jaar dus al meer dan 150 plaatsen gestegen op de ranking.

Onze landgenote reageerde op Instagram tevreden op haar titel en haar intrede in de top honderd: “Je kan niet voorstellen hoeveel dit betekent voor mij. Een nieuwe titel en de top honderd!”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Holger Vitus Nodskov Rune - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rune meteen onderuit op Wimbledon

Holger Rune (ATP-29) kon zich niet plaatsen voor de tweede ronde op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). Het jonge Deense talent moest het onderspit delven tegen Marcos Giron (ATP-65).

LEES MEER