Home » ITF » Zanevska verovert derde titel van 2021

Zanevska verovert derde titel van 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Maryna Zanevska (WTA-103) heeft het ITF-toernooi van Les Franqueses del Valles in Spanje ($ 80 000, hardcourt) op haar naam geschreven. In de finale haalde ze het in twee sets.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Tweede reekshoofd Zanevska stond in de finale in Les Franqueses del Valles tegenover de Zwitserse Ylena In-Albon (WTA-203) die in het toernooi het zesde en zevende reekshoofd klopte. In een spannende eerste set haalde Zanevska het in een tiebreak.

Zanevska greep ook de tweede set. Met 6-4 was ze daarin de sterkste. Voor Zanevska is het haar derde titel van het jaar, na één titel op het ITF-circuit en één titel op het WTA-circuit. Ze zal normaal gezien 22 plaatsen stijgen naar het nummer 81 en zo haar entree maken in de top honderd. Zanevska startte het jaar op het nummer 252 en heeft dit jaar dus al meer dan 150 plaatsen gestegen op de ranking.

Onze landgenote reageerde op Instagram tevreden op haar titel en haar intrede in de top honderd: “Je kan niet voorstellen hoeveel dit betekent voor mij. Een nieuwe titel en de top honderd!”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER