Home » Nieuws » Zanevska verrast Mertens in Hobart, Van Uytvanck en Bonaventure stoten ook door

Zanevska verrast Mertens in Hobart, Van Uytvanck en Bonaventure stoten ook door

Zanevska verrast Mertens in Hobart, Van Uytvanck en Bonaventure stoten ook door

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Maryna Zanevska (WTA-87) heeft Elise Mertens (WTA-27) geklopt op het WTA-toernooi van Hobart (Australië, WTA 250). Ysaline Bonaventure (WTA-92) en Alison Van Uytvanck (WTA-70) stoten eveneens door naar de volgende ronde.

Zanevska en Mertens stonden tegenover elkaar in een Belgisch duel in de eerste ronde. In een spannende eerste set trok Zanevska met 6-4 het laken naar zich toe. In de tweede set had Zanevska aan één break genoeg voor de 6-4 setwinst. Mertens gaf na afloop aan dat ze wat last had van de schouder.

(lees verder onder de tweet)

Bonaventure trok haar goede seizoensstart door tegen Tamara Zidansek (WTA-88), ze haalde het in drie sets met 6-7 (2), 6-2 en 6-2. Van Uytvanck haalde het na een spannend duel met 6-4, 1-6 en 6-4 van Magda Linette (WTA-46).

In de tweede ronde ontmoet Bonaventure de Amerikaanse Lauren Davis (WTA-84), Van Uytvanck komt uit tegen Xinyu Wang (WTA-89) uit China. De Amerikaanse Sofia Kenin (WTA-280) wordt de volgende tegenstandster van Zanevska.

Dubbelspel

Topreekshoofden Kirsten Flipkens (WTA D-31) en Laura Siegemund (WTA D-29) waren in de eerste ronde met 6-4 en 6-4 te sterk voor Timea Babos (WTA D-81) en Tereza Mihalikova (WTA D-52). Het Belgisch-Duitse duo ontmoet thuisspeelsters Olivia Gadecki (WTA D-734) en Talia Gibson (WTA D-340) in de kwartfinale.

Kimberley Zimmermann (WTA D-46) was samen met Nadiia Kichenok (WTA D-84) te sterk voor Latisha Chan (WTA D-93) en Alexa Guarachi (WTA D-42), ze wonnen het duel met 6-4 en 7-5. Hun tegenstandsters in de kwartfinale zijn nog niet bekend.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws