Home » WTA » Zanevska vlot naar hoofdtabel in Chicago

Zanevska vlot naar hoofdtabel in Chicago

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Maryna Zanevska (WTA-118) heeft de hoofdtabel bereikt op het WTA 125-toernooi van Chicago (Hardcourt, $ 115 000). Ze won vlot haar partij in de kwalificaties.

Enkele weken geleden won de 27-jarige Zanevska haar eerste WTA-titel in Gdynia. Onze landgenote speelt deze week op het hardcourttoernooi van Chicago.

In de kwalificaties moest er slechts één ronde gespeeld worden. Zanevska startte als favoriete tegen de Hongaarse Dalma Galfi (WTA-153) en klaarde de klus in iets meer dan één uur met 6-2 en 6-2.

(lees verder onder de tweet)

Ysaline Bonaventure (WTA-128) stond al op de hoofdtabel maar verloor in de eerste ronde. Bonaventure ging met 6-3 en 6-2 onderuit tegen de Amerikaanse Claire Liu (WTA-105). Ze plaatste een lange emotionele boodschap op Facebook over de moeilijke periode met veel nederlagen waarin ze nu zit.

(lees verder onder de Facebookpost)

Naast Zanevska en Bonaventure komen ook Alison Van Uytvanck en Greet Minnen in actie in Chicago. Van Uytvanck is als topreekshoofd de topfavoriete maar ze ontmoet in de eerste ronde wel het Britse talent Emma Raducanu (WTA-184). Minnen (WTA-113) geraakte vorige week tot in de finale in Landisville en speelt in de eerste ronde tegen de Duitse Jule Niemeier (WTA-150).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS