Home » Nieuws » Zanevska vlot naar tweede ronde in Madrid

Zanevska vlot naar tweede ronde in Madrid

Zanevska vlot naar tweede ronde in Madrid

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Mutua Madrid Open (Madrid, WTA 1000) heeft Maryna Zanevska (WTA-75) zich geplaatst voor de tweede ronde. Ze won van het voormalige nummer vier.

In Madrid moest Zanevska in de eerste ronde aan de bak tegen de Amerikaanse Sofia Kenin (WTA-138). Kenin, ooit nog het nummer vier, won de Australian Open drie jaar geleden maar zakte daarna ver weg op de ranking.

Zanevska nam een vliegende start en snelde naar 6-0 in de eerste set. In de tweede set gaf Kenin meer weerwerk maar onze landgenote haalde het met 6-3. In de tweede ronde volgt een duel met veertiende reekshoofd Liudmila Samsonova (WTA-18).

(lees verder onder de tweet)

Meer Belgen in Madrid

Elise Mertens (WTA-29) zal als 24e reekshoofd spelen in de Spaanse hoofdstad en treft in de tweede ronde de Canadese Rebecca Marino (WTA-79) nadat ze in de eerste ronde vrij was. In het dubbelspel zal Mertens (WTA D-17) ook spelen, net als Kirsten Flipkens (WTA D-44) en Kimberly Zimmermann (WTA D-37).

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography
Elise Mertens – © Jimmie48 Tennis Photography

David Goffin (ATP-95) zal in de eerste ronde spelen tegen thuisspeler Roberto Carballes Baena (ATP-53). Maandag verloor Kimmer Coppejans (ATP-178) in de kwalificaties in Madrid.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws