Home » Grand Slam » Zanevska wint eerste kwalificatiewedstrijd, Salden onderuit

Zanevska wint eerste kwalificatiewedstrijd, Salden onderuit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Maryna Zanevska (WTA-252) staat een stapje dichter bij de hoofdtabel van de Australian Open, ze won haar eerste wedstrijd. Voor Lara Salden (WTA-246) viel het doek meteen.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Zanevska stond tegenover de Roemeense Laura Ioana Paar (WTA-193) in Dubai. Onze landgenote sloeg al snel een kloofje en pakte de eerste set met 6-3. Ook in de tweede set bleef Zanevska sterk spelen, ze trok met 6-2 aan het langste eind. De wedstrijd duurde 1 uur en 26 minuten. In de tweede kwalificatieronde wacht elfde reekshoofd Tereza Martincova (WTA-120).

Salden strijdend ten onder

Lara Salden - © Leo Stolck
Lara Salden – © Leo Stolck

Salden redde het net niet tegen de Australische Olivia Gadecki (NG), die een wildcard kreeg. Onze landgenote nam nochtans een goede start en won de eerste set met 6-2. In een felbevochten tweede set trok Gadecki met 5-7 aan het langste eind. Een vroege break in de derde set werd Salden fataal, ze moest met 3-6 het hoofd buigen.

Eerder op dag won Greet Minnen (WTA-110) haar eerste kwalificatiewedstrijd. Marie Benoit (WTA-237) neemt het later vandaag op tegen Seone Mendez (WTA-277).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS