Home » Geen categorie » Zanevska zegeviert op Zhuhai Open

Zanevska zegeviert op Zhuhai Open

Zanevska zegeviert op Zhuhai Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Maryna Zanevska (WTA-183) heeft de Zhuhai Open (China, $ 60 000) op haar naam geschreven. Ze versloeg in de finale een jong Oekraïens talent.

Zanevska, die vorig jaar in Zhuhai nog in de halve finale sneuvelde, kwam uit tegen de 15-jarige Marta Kostyuk (WTA-185) uit Oekraïne. Kostyuk begon aan de finale met een win-loss record van 17-3 voor dit seizoen, een indrukwekkende statistiek. Onderweg naar de finale moest de Oekraïense geen enkele set prijsgeven.

Zanevska liet zich echter het hoofd niet gek maken door deze statistieken en legde haar tegenstander meteen het vuur aan de schenen. Kostyuk kon in het openingsspel na een lange strijd haar opslag binnenhalen, maar in het tweede opslagspel was het wel raak voor de Belgische. Zanevska deed er nog een schepje bovenop en haalde de eerste manche binnen met 6-2.

In de tweede set was het opnieuw de Belgische die op een break voorsprong kwam, maar Kostyuk reageerde meteen. In het negende game was het wederom raak voor Zanevska en ze serveerde prompt de wedstrijd uit. Na 1 uur en 20 minuten kon Zanevska de zestiende ITF-titel in haar carrière vieren, haar eerste titel dit seizoen. Het werd 6-2 en 6-4.

“Goed niveau”

“Ik haalde een goed niveau in de finale en heb mij de hele week fysiek erg fit gevoeld”, reageert een opgetogen Zanevska bij Tennisplaza. “Ik voelde wel wat pijn aan m’n hamstring, maar denk dat dit morgen wel voorbij zal zijn.”

Met haar overwinning zal de Belgische zo’n twintigtal plaatsen stijgen op de WTA-ranking van komende week. “Maar daar ben ik écht niet mee bezig, ik wil gewoon plezier beleven op het terrein. De rest volgt wel.”

Zanevska blijft nog een week langer in China. Maandag start ze op het ITF-toernooi van Shenzhen ($ 60 000).

koen

koen

Meer nieuws