Home » Geen categorie » Zegereeks van Bemelmans eindigt in Frankrijk

Zegereeks van Bemelmans eindigt in Frankrijk

Zegereeks van Bemelmans eindigt in Frankrijk

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na zes overwinningen op rij is Ruben Bemelmans (ATP-176) er niet in geslaagd zijn zegereeks voort te zetten. Op het Challengertoernooi van Mouilleron le Captif (Frankrijk; € 64 000 +H) moest hij in de tweede ronde het onderspit delven tegen het derde reekshoofd.

Hoewel Bemelmans met veel vertrouwen op de baan stond, wachtte hem een moeilijke opdracht om de kwartfinale te bereiken. In de tweede ronde van het Franse toernooi ontmoette hij namelijk voor het eerst de 24-jarige top-100 speler Ricardas Berankis (ATP-96) uit Litouwen.

In de eerste set had deze Litouwer af te rekenen me een wankele eerste opslag. Hiervan kon Bemelmans uitstekend profiteren en met een 6-4 voorsprong kon hij aan de tweede set beginnen. In deze tweede set steeg het opslagpercentage van Berankis enorm en bovendien kreeg Bemelmans 2 breakpunten te verwerken. Deze spannende set eindigde in een tiebreak waarin Bemelmans slechts 2 punten kon pakken en zo zijn meerdere moest erkennen in zijn 24-jarige opponent.

In de beslissende derde set nam het eerste opslagpercentage van Berankis echter weer een flinke duik waardoor Bemelmans op zijn beurt 2 breakkansen kreeg waarvan hij er 1 kon benutten. Deze break was helaas niet voldoende om Berankis van de overwinning te houden want deze pakt de derde set met 5-7 en won zo de match na iets meer dan 2 uur.

Het Franse verhaal van Bemelmans in het enkelspel is daarmee tot een einde gekomen. Samen met Niels Desein is hij nog wel actief in het dubbelspel want op vrijdag spelen ze de halve finale tegen een Frans duo.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws