Home » Rising Stars Tennis Tour » Zeges voor Merckx, De Loore, Dubail en D’Hoe in Duinbergen

Zeges voor Merckx, De Loore, Dubail en D’Hoe in Duinbergen

Zeges voor Merckx, De Loore, Dubail en D’Hoe in Duinbergen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Jonas Merckx, Joris De Loore, Julien Dubail en Benjamin D’Hoe plaatsten zich vandaag voor de tweede ronde van het toernooi van Duinbergen.

Rising Star Jonas Merckx (ATP-733) (foto) nam het op tegen de Australiër Dayne Kelly (ATP-609). Twee weken geleden moest de Belg in Nieuwpoort nog nipt het onderspit delven in de derde set nadat hij drie matchpunten kreeg. Deze keer kon Merckx revanche nemen. Hij won de eerste set met 6-3. Bij 4-3 in de tweede set gooide de Australiër de handdoek in de ring.

Joris De Loore (ATP-591) speelde tegen kwalificatiespeler Vincent Van Den Honert (ATP-1451). De eerste set verliep spannend en een tiebreak moest voor de beslissing zorgen. Ook in de tiebreak was het spannend. De Loore had het geluk aan zijn kant en kon uiteindelijk de tiebreak binnenhalen met 9-7. In de tweede set zette de Rising Star de Nederlander vlot opzij met 6-1.

Derde reekshoofd Julien Dubail (ATP-551) moest aan de bak tegen de 17-jarige Jules Okala (ATP-1458) uit Frankrijk. De Fransman won vlot de eerste set met 6-2 en leidde in de tweede set met 5-3. Dubail vocht zich terug in de wedstrijd en kon de tweede set binnenhalen met 7-5. In de derde set was de pijp uit voor de 17-jarige Fransman en kon hij geen enkel spel meer winnen: 6-0.

Benjamin D’Hoe (geen ranking) zorgde voor een stunt in de eerste ronde. Hij schakelde het tweede reekshoofd, de Chileen Cristobal Saavedra-Corvalan (ATP-489), uit met 6-4 en 6-2. De 18-jarige Dhoe speelt nog maar zijn vierde Futurestoernooi van het jaar.

Minder goed nieuws was er voor Sander Gillé, Arnaud Neveux en James Junior Storme. Zij overleefden de eerste ronde niet.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws