Home » European Open » Zenuwachtige Goffin in drie sets naar halve finale European Open

Zenuwachtige Goffin in drie sets naar halve finale European Open

Zenuwachtige Goffin in drie sets naar halve finale European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In de laatste wedstrijd van de kwartfinales moest publiekslieveling en topreekshoofd David Goffin (ATP-12) het opnemen tegen de Roemeense verrassing Marius Copil (ATP-198). Onze landgenoot verloor verrassend de eerste set, maar plaatste zich alsnog voor de halve finale van de European Open (€ 635 645).

De eerste drie spelletjes verliepen makkelijk maar in de vierde game moest Goffin twee breakpunten trotseren. Hij redde knap, maar kwam in zijn volgende opslagspelletje opnieuw in de problemen. Via een netbal forceerde Copil de eerste break van de wedstrijd: 2-4. Goffin forceerde in het volgende spelletje vier breakpunten en dankzij een dubbele fout van de Roemeen werd de break ongedaan gemaakt. Alles leek in de richting van een tiebreak te wijzen, maar Goffin kwam bij 5-6 in de problemen op zijn opslag waardoor Copil de eerste set met 5-7 op zijn naam schreef. De druk van topreekshoofd te zijn in eigen land leek zwaar voor Goffin.

Een totaal ander beeld in de tweede set, Goffin forceerde een break en de Roemeen geraakte gefrustreerd. Met hernieuwd vertrouwen ging onze landgenoot nog tweemaal door de opslag van Copil. Onze landgenoot bracht de partij met 6-1 terug in evenwicht. In de derde set forceerde Goffin onmiddellijk een break en hij liep 3-0 uit. Hij liet zijn prooi niet meer los en won de set met 6-3.

Goffin reageerde na de wedstrijd: “Het was een lastige eerste set, ik begon vermoeid aan de wedstrijd en had niet goed geslapen. Ik wist dat ik Copil onder druk moest zetten op zijn opslag, maar dat lukte aanvankelijk niet. Ik ben blij met deze overwinning. Tegen Schwartzman wordt het een andere wedstrijd dan in de Davis Cup, hij speelt hier goed en heeft niets te verliezen.”

In de halve finale volgt een duel met de Argentijn Diego Schwartzman (ATP-77), vorig jaar was onze landgenoot in drie sets oppermachtig in de Davis Cup.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws