Home » Grand Slam » US Open » Zes Belgen in actie in juniorentoernooi US Open

Zes Belgen in actie in juniorentoernooi US Open

Zes Belgen in actie in juniorentoernooi US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zondag gaat het juniorentoernooi van de US Open van start. Met zes landgenoten zijn de Belgen goed vertegenwoordigd.

Bij de jongens staan er drie Belgen op de hoofdtabel van het juniorentoernooi van de US Open. Gilles-Arnaud Bailly (ITF Junior-5), eerder finalist op het juniorentoernooi van Roland Garros, is als tweede reekshoofd een van de favorieten voor de titel. In de eerste ronde speelt hij tegen Gianluca Ballotta (ITF Junior-49) uit Peru.

Alessio Basile (ITF Junior-74) treft in de eerste ronde het dertiende reekshoofd Gerard Campana Lee uit Zuid-Korea (ITF Junior-20). Alexander Blockx (ITF Junior-43), die zaterdag nog triomfeerde in het Canadese Repentigny, ontmoet in de eerste ronde de Australiër Edward Winter (ITF Junior-94).

Alexander Blockx - © Richard Van Loon (toptennis.photos)
Alexander Blockx – © Richard Van Loon (toptennis.photos)

Bij de meisjes spelen eveneens drie Belgen het juniorentoernooi van de US Open. Sofia Costoulas (ITF Junior-2), begin dit jaar finalist op het juniorentoernooi van de Australian Open, is het topreekshoofd. Costoulas neemt het in de eerste ronde op tegen de Canadese Lucciana Perez Alarcon (ITF Junior-38).

Sofia Costoulas - © Sofia Costoulas
Sofia Costoulas – © Sofia Costoulas

Tenslotte wagen Amelia Waligora (ITF Junior-67) en Amelie Van Impe (ITF Junior-42) ook hun kans bij de meisjes. Waligora speelt in de eerste ronde tegen de Amerikaanse Tatum Evans (ITF Junior-97). Van Impe kruist de degens met thuisspeelster Alexis Blokhina (ITF Junior-34).

Amelie Van Impe - © Leo Stolck
Amelie Van Impe – © Leo Stolck

Op zondag zullen Bailly, Basile, Waligora en Costoulas hun eerste ronde spelen. Van Impe en Blockx zullen later in actie komen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws