Home » Geen categorie » Zes Belgen naar kwartfinale in Jupille-sur-Meuse

Zes Belgen naar kwartfinale in Jupille-sur-Meuse

Zes Belgen naar kwartfinale in Jupille-sur-Meuse

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zes van negen Belgen konden zich vandaag plaatsen voor kwartfinale op het Futurestoernooi van Jupille-sur-Meuse ($ 10.000).

Er stonden vandaag opnieuw drie Belgische duels op het programma op de Royal Fayenbois Tennis Club.

Eerste reekshoofd Julien Dubail (ATP-496) nam het op tegen Arnaud Neveux (geen ranking) en won vlot met 6-0 en 6-3.

Vijfde reekshoofd Omar Salman (ATP-629) (foto) kende weinig problemen met Stijn Meulemans (ATP-916) en haalde het met 6-0 en 6-2.

Zevende reekshoofd Joran Vliegen (ATP-690) speelde tegen de 18-jarige Laurens Verboven (ATP-1995). Bij 6-3 en 1-0 in het voordeel van Vliegen gaf Verboven er de brui aan wegens hevige rugpijn.

Clément Geens (ATP-583) schakelde de Fransman Antoine Hoang (ATP-759) uit met 6-4 en 6-2. Jonas Merckx (ATP-790) en Christopher Heyman (ATP-642) haalden het van hun Britse tegenstanders. Merckx klopte Billy Harris (ATP-1995) in drie sets, Heyman versloeg Evan Hoyt (ATP-1224) met 6-4 en 6-1.

Ook in het dubbelspel zijn er nog Belgen actief. Topreekshoofden Sander Gillé en Joran Vliegen haalden het van het Belgische duo Clément Geens en Omar Salman met 6-2 en 6-3. Jonas Merckx speelt aan de zijde van de Fransman Hoang. Ze versloegen het Belgische duo Loïc Juszczak en Loïc Cloes met twee maal 6-3.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws