Home » Grand Slam » Australian Open » Zes Belgische dames in actie op Australian Open

Zes Belgische dames in actie op Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Een nieuw jaar, een nieuw tennisseizoen en dus ook een nieuwe Australian Open. Met maar liefst drie Belgische dames rechtstreeks op de hoofdtabel doet ons kleine landje het zeker niet slecht. Bovendien mogen evenveel landgenotes hun kunnen tonen in de kwalificaties.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De rankings van 7 december bepaalden welke spelers en speelsters zeker mochten zijn van een plaats op de hoofdtabel van de Australian Open. Vanaf 18 januari meten de toppers zich immers met elkaar op het eerste Grand Slam-toernooi van het nieuwe jaar.

Zoals altijd zijn er bij de dames niet minder dan 104 gelukkigen die meteen mogen aantreden. Onder hen ook drie landgenotes. Yanina Wickmayer (WTA-41) is onze hoogst geklasseerde vertegenwoordigster, Alison Van Uytvanck (WTA-44) volgt in haar kielzog. Iets lager vinden we Kirsten Flipkens (WTA-85).

Deze Belgische drievuldigheid kan zelfs nog gezelschap krijgen. Ook op de kwalificatietabel vinden we drie Belgische dames terug. An-Sophie Mestach (WTA-156), Elise Mertens (WTA-164) en Ysaline Bonaventure (WTA-170) kunnen zich nog een plaatsje naar de eerste ronde van het hoofdtoernooi knokken.

Elise Mertens - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
Elise Mertens – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

Tijdens de vorige editie van de Australian Open sneuvelden zowel Kirsten Flipkens, An-Sophie Mestach en Alison Van Uytvanck in de eerste ronde. Met respectievelijk Dominika Cibulkova (WTA-38), Ekatarina Makarova (WTA-23) en niemand minder dan Serena Williams (WTA-1) leden ze wel onder een zware loting. Yanina Wickmayer verging het beter, zij stootte door tot de vierde ronde, waar ze het uiteindelijk moest afleggen tegen Simona Halep (WTA-2).

De entry list wordt verder uiteraard aangevoerd door Serena Williams. De deelname van de Amerikaanse lijkt echter onzeker te worden door knieproblemen. Maandag verscheen ze niet aan de start van de Hopman Cup en dinsdag gaf ze op ze bij een 7-5 2-1-achterstand tegen Jarmila Wolfe (WTA-105).

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS