Home » Geen categorie » Zes Belgische dames stoten door naar tweede ronde in Middelkerke

Zes Belgische dames stoten door naar tweede ronde in Middelkerke

Op de Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis in Middelkerke (België, $15 000) hebben maar liefst zes Belgische dames zich kunnen plaatsen voor de tweede ronde.

Er werden drie Belgische duels afgewerkt op dinsdag. Qualifier Luna Meers (WTA-1167) won van Mathilde Devits (WTA-1232) met 6-2 en 7-5. Meers komt in de volgende ronde uit tegen Natalia Siedliska (NG) die het eerste reekshoofd uit het toernooi kegelde. Michaela Boev (WTA-798) schakelde Catherine Chantraine (WTA-707) uit met 6-3 en 6-2. In de tweede ronde komt Boev uit tegen Julyette Maria Josephine Steur (WTA-623) die Emily Casteleyn (NG) klopte met 4-6 en 2-6.

Het tweede reekshoofd Marie Benoît (WTA-434) won eenvoudig van de Zweedse kwalificatiespeelster Rebecca Gustafson (NG) met 6-0 en 6-2. In de tweede ronde wacht Vinciane Remy (WTA-1167). Axana Mareen (NG) versloeg Juliette Bastin (NG) met 6-2 en 6-4. De 17-jarige Mareen speelt in de tweede ronde tegen Chelsea Vanhoutte (NG) die haar tegenstander Ainhoa Atucha Gomez (WTA-669) zag opgeven bij een 7-6 (4), 1-0 stand.

Magali Kempen (WTA-571), nummer vier van de plaatsingslijst, won van Laura Heinrichs (WTA-783) met 6-3 en 6-3. Ze neemt het in de volgende ronde op tegen Cristina Adamescu (WTA-784) die te sterk was voor Lara Salden (NG) met 6-1, 2-6 en 2-6. Louise Wittouck (NG) was niet opgewassen tegen Constance Sibille (NG). De setstanden waren 2-6 en 0-6. De wedstrijd tussen Emilia Dejonkcheere (NG) en Rushri Wijesundera (WTA-1167) werd bij een 6-7 (9), 6-3 en 2-1 tussenstand stilgelegd. Deze wedstrijd wordt woensdag hervat.

[alert type=”info” title=”Rising Stars Tennis Tour by BNP Paribas Fortis”]Meer informatie over de Rising Stars vind je hier.[/alert]