Home » Xtra » Zestien Belgen ingeschreven voor eerste toernooien van 2015

Zestien Belgen ingeschreven voor eerste toernooien van 2015

Zestien Belgen ingeschreven voor eerste toernooien van 2015

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Met het nieuwe jaar komt traditioneel ook het nieuwe tennisseizoen op gang. Zestien Belgen skippen de festiviteiten en reizen naar het Oosten om er meteen aan de slag te gaan.

De vijf beste Belgische tennisvrouwen zakken af naar Nieuw-Zeeland, waar ze zullen deelnemen aan de ASB Classic (International, $ 250 000). Kirsten Flipkens (WTA-45) en Yanina Wickmayer (WTA-75) zijn al zeker van de hoofdtabel, terwijl An-Sophie Mestach (WTA-101) en Alison Van Uytvanck (WTA-110) zich door de kwalificaties zullen proberen te knokken. Ten slotte wordt het voor Ysaline Bonaventure (WTA-196; foto) nog even bang afwachten. Op dit moment is ze de derde reserve (alternate), waardoor ze nog op drie afzeggingen moet hopen voordat ook zij in de kwalificaties zal kunnen aantreden.

Op het ITF-circuit is er nog wat minder bedrijvigheid. Met slechts zes toernooien over de hele wereld, komen er enkel vier Belgische vrouwen in actie. Zij reizen naar Turkije waar ze aan een $ 10 000-toernooi zullen deelnemen.

Nieuw-Caledonië - © BBC Travel
Nieuw-Caledonië – © BBC Travel

Geen mannen dus op ITF-toernooien. Dat betekent echter niet dat er geen in actie komen tijdens de eerste week van het nieuwe jaar. In totaal zullen er namelijk zes de Belgische kleuren verdedigen. Kimmer Coppejans (ATP-180) en Niels Desein (ATP-204) hopen op een plaatsje in de kwalificaties van de zwaar bezette Qatar ExxonMobile Open (ATP 250, $ 1 221 320). Ook voor Yannick Mertens (ATP-259) staan er kwalificaties op het programma, maar dan op de Challenger van Happy Valley in Australië ($ 50 000). Steve Darcis (ATP-160) en Arthur De Greef (ATP-235) staan rechtstreeks op de hoofdtabel van een Challenger in het piepkleine, maar bloedmooie Nieuw-Caledonië ($ 75 000 +H). En tot slot reist David Goffin (ATP-22; foto) naar India, waar hij als vierde reekshoofd zal deelnemen aan de Aircel Chennai Open (ATP 250, $ 458 400).

Ook Nina Van Oost (ITF-495) kunnen we terugvinden in India. Zij zal daar deelnemen aan een Grade 3-juniorentoernooi. Van Oost is op die manier de enige Belgische junior die in 2015 meteen van start gaat op een toernooi.

De volledige lijst met inschrijvingen kan je terugvinden op onze Inschrijvingen van de week-pagina.

[alert type=”info” title=””]Update: Maxime Authom (ATP-210) schreef zich op het nippertje in voor de kwalificaties van de Challenger van Happy Valley ($ 50 000). Daar zal hij Yannick Mertens vervoegen en zo brengt hij het totaal op 17 Belgen.[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws