Home » Geen categorie » Zeven Belgen naar tweede ronde BNP Paribas Fortis Ladies Open

Zeven Belgen naar tweede ronde BNP Paribas Fortis Ladies Open

Zeven Belgen naar tweede ronde BNP Paribas Fortis Ladies Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De BNP Paribas Fortis Ladies Open in Wanfercée-Baulet ($ 15 000) is goed van start gegaan voor onze landgenotes. Maar liefst zeven Belgische meisjes wisten zich te plaatsen voor de tweede ronde.

Emma Janssen (geen ranking) overleefde de kwalificaties in Wanfercée-Baulet en moest in de eerste ronde aan de bak tegen lucky loser Mathilda Malm (geen ranking). Janssen kende weinig problemen, en haalde het met 6-4 en 6-1 van de Zweedse.

Elyne Boeykens (WTA-478), de laatste weken uitstekend op dreef, versloeg de Française Harmony Tan (WTA-510) met 6-4 en 6-0. In de tweede ronde wacht een duel met zesde reekshoofd Klaartje Liebens (WTA-351) (foto) die in een Belgisch duel met 7-5 en 6-3 te sterk was voor Michaela Boev (WTA-1193).

Ook Morgane Michiels (WTA-1006) moest meteen aan de bak tegen een landgenote, ze versloeg wildcardspeelster Nina Van Oost (geen ranking) met 6-1 en 6-1. Sofie Oyen versloeg zevende reekshoofd Lina Gjorcheska met 6-3 en 7-6(5) en botst in de volgende ronde op Mathilde Devits (geen ranking). Devits overleefde de kwalificaties en won van Phonexay Chitdara (geen ranking) met 6-2 en 6-2.

Met Marie Benoit (WTA-367) en Greet Minnen (WTA-897) stond er nog een Belgisch duel op het programma. De 20-jarige Benoit was met 6-2 en 6-2 te sterk voor haar twee jaar jongere landgenote.

Voor kwalificatiespeelsters Eliessa Vanlangendonck, Charlotte Swaans, Ornella Gentile en wildcardspeelster Kimberley Zimmermann eindigde het toernooi in de eerste ronde.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws