Home » Rising Stars Tennis Tour » Zeven Belgen naar tweede ronde in Knokke

Zeven Belgen naar tweede ronde in Knokke

Zeven Belgen naar tweede ronde in Knokke

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Maandag kwamen dertien Belgen in actie op het Rising Stars-toernooi van Knokke. Eerste reekshoofd Yannick Mertens gaf verstek omwille van een blessure. De Nederlander Bobbie De Goeijen werd opgevist als lucky loser.

Het eerste Belgische duel van de dag ging tussen Sander Gillé en Michaël Geerts. Gillé haalde de eerste set binnen met 6-3. Bij 4-0 in het voordeel van Gillé leek het een vlotte overwinning voor hem te worden. Geerts vocht zich terug in de wedstrijd en kon de tweede set winnen met 7-6 (4). De derde set werd gewonnen door Gillé met 6-1.

Jonas Merckx (foto) zorgde voor een stunt in de eerste ronde. Hij nam het op tegen het derde reekshoofd, de Australiër Maverick Banes. Na een spannend duel haalde hij het met 7-5 en 6-4 van de Australiër.

Goede vrienden en dubbelpartners Omar Salman en Clément Geens ontmoetten elkaar reeds in de eerste ronde. De eerste set ging met 6-3 naar Salman. Geens kon de stand terug in evenwicht brengen door de tweede set met 7-5 te winnen. In de derde set ging het gelijk op en uiteindelijk moest een tiebreak voor de beslissing zorgen. Daarin kon Salman aan het langste eind trekken met 7-4.

Het derde Belgische duel ging tussen kwalificatiespeler Louis Cant en wildcardspeler Zizou Bergs. Cant haalde het vlot met 6-1 en 6-0 van de 16-jarige Bergs.

Vijfde reekshoofd Julien Dubail speelde tegen de Fransman François-Arthur Vibert. Dubail won met twee maal 7-5.

De wedstrijd tussen Benjamin Dhoe en de Duitser Oscar Otte werd maandag gestaakt vanwege het slechte weer. Otte leidde met 4-1. De Duitser kon zijn voorsprong niet behouden en verloor de eerste set met 7-5. In de tweede set gunde Dhoe de Duitser geen enkel spelletje meer: 6-0.

Achtste reekshoofd Joris De Loore speelde in Knokke zijn tweede wedstrijd in zes maanden. Hij startte sterk en kon de eerste set winnen met 6-4. In de tweede set was hij telkens op achtervolgen aangewezen, maar hij kon in de tiebreak aan het langste eind trekken met 7-3.

Laurens Verboven speelde tegen lucky loser Bobbie De Goeijen in plaats van eerste reekshoofd Yannick Mertens. De Nederlander haalde het met 6-4 en 6-2 van Verboven.

Ook tweede reekshoofd Alexandre Folie kon zich niet plaatsen voor de tweede ronde. Hij verloor met 6-3 en 6-1 van de Fransman Jonathan Kanar. Loïc Juszczak nam het op tegen zesde reekshoofd Scott Griekspoor, maar verloor met 6-4 en 6-3.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws