Home » Rising Stars Tennis Tour » Zeven Belgen vervoegen Louis Cant in tweede ronde Oostende

Zeven Belgen vervoegen Louis Cant in tweede ronde Oostende

Zeven Belgen vervoegen Louis Cant in tweede ronde Oostende

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vandaag kwamen dertien Belgen in actie tijdens het enkelspel van het Futurestoernooi van Oostende ($ 10.000). Zeven van hen stootten door naar de tweede ronde.

De eerste Belg die in actie kwam, was Clément Geens (ATP-561). Hij nam het op tegen de Duitse kwalificatiespeler Philipp Scholz (ATP-1640). Geens was in het begin van de eerste set op achtervolgen aangewezen, maar haalde de eerste set binnen met 6-4. In de tweede set snelde de 19-jarige Geens naar 6-0 en boekte zo zijn zesde overwinning op rij.

Jonas Merckx (ATP-814) nam het op tegen het zevende reekshoofd, de Fransman Jerome Inzerillo (ATP-611). De eerste set ging met 6-4 naar de Fransman, maar nadien nam Merckx de bovenhand en haalde hij het vlot met 6-1 en 6-2. Ook in het dubbelspel plaatste Merckx zich voor de volgende ronde. Samen met zijn Nederlandse partner Kevin Benning haalden ze het van de tweede reekshoofden, het Mexicaanse duo Astorga/Rojas-Maldonado met 6-4 en 6-1.

Joran Vliegen (ATP-673) snelde naar een 6-1 6-1 overwinning tegen de Britse kwalificatiespeler Evan Hoyt (ATP-1222). Vliegen plaatste zich samen met zijn Franse dubbelpartner, Antoine Hoang voor de halve finale van het dubbelspel na winst tegen het Britse duo Higham/Large met 7-5 en 6-2.

Vier Belgische duels stonden er vandaag op het programma in Oostende. Vierde reekshoofd Joris De Loore (ATP-444) nam het op tegen de belofte Zizou Bergs (geen ranking). De 21-jarige De Loore (foto, links) speelde deze maand al drie finales op het Futurescircuit. De 16-jarige Bergs (foto, rechts) is vooral op het juniorencircuit actief en won vorige week nog het enkel- en dubbelspel in Maaseik (Grade 4). De Loore won de eerste set zonder problemen met 6-1. In de tweede set bood Bergs meer weerwerk en werd het 6-4 voor De Loore.

Stijn Meulemans (ATP-918) stuntte door vijfde reekshoofd Julien Dubail (ATP-495) te verslaan in twee sets. Meulemans leek bij een 5-0 voorsprong in de eerste set op weg naar vlotte setwinst, maar Dubail knokte zich terug tot 5-5. Uiteindelijk moest een tiebreak voor de beslissing zorgen in de eerste set. Daarin was Meulemans de sterkste met 7-5. In de tweede set haalde Meulemans het gemakkelijk met 6-0.

Tweede reekshoofd Alexandre Folie (ATP-397) en Benjamin D’Hoe (ATP-1408) werkten een spannende wedstrijd af. Folie haalde het in drie sets van de 19-jarige D’Hoe: 6-3 5-7 6-2.

Eerste reekshoofd Julien Cagnina (ATP-287) nam het op tegen de 18-jarige Loïc Juszczak (ATP-2197). Bij 3-1 in de eerste set in het voordeel van Juszczak gooide Cagnina de handdoek in de ring omdat hij last had aan zijn rechterelleboog.

Minder succes was er voor Laurens Verboven (ATP-2073) en Christopher Heyman (ATP-651). Verboven moest nipt de duimen leggen tegen zijn Duitse tegenstander Marvin Netuschil (ATP-674). De 18-jarige Verboven verloor in twee tiebreaks van de Duitser: 7-6 (3) 7-6 (2). Achtste reekshoofd Heyman speelde tegen de 18-jarige Carlos Taberner (ATP-857) uit Spanje. De Spanjaard won met 6-4 en 6-3.

Philippe Geladé en Cedric Roelant plaatsten zich in het dubbelspel voor de kwartfinale. Ze wonnen van Laurens Verboven en Bernabe Zapata Miralles met 7-6 en 6-0.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws