Home » Grand Slam » Australian Open » Zeven Belgische mannen doen gooi naar hoofdtabel Australian Open

Zeven Belgische mannen doen gooi naar hoofdtabel Australian Open

Zeven Belgische mannen doen gooi naar hoofdtabel Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Maar liefst zeven Belgische mannen nemen vanaf woensdag deel aan de kwalificaties van de Australian Open. De mannen weten intussen tegen wie ze moeten aantreden in de eerste ronde, bij de vrouwen moet Ysaline Bonaventure (ATP-194) nog even wachten om haar tegenstandster te kennen.

Steve Darcis (ATP-131) start als zeventiende reekshoofd aan de kwalificaties, in de eerste ronde treft hij Inigo Cervantes (ATP-249). Vorig jaar versloeg Darcis de Spanjaard met 6-0 en 7-6(5) tijdens de kwalificaties van de US Open. Kimmer Coppejans (ATP-185) staat voor een moeilijke opdracht tegen het Amerikaanse vierde reekshoofd Tim Smyczek (ATP-111). In de derde en laatste kwalificatieronde botst hij mogelijk op Maxime Authom (ATP-196) die zijn openingswedstrijd speelt tegen de Australiër Gavin Van Peperzeel (ATP-484).

Ruben Bemelmans (ATP-173) vecht een duel uit met de Boy Westerhof (ATP-233), vorig jaar versloeg Bemel de Nederlander in Eckental. Niels Desein (ATP-204) met aan de bak tegen Radu Albot (ATP-172) uit Moldavië, in 2009 was hij de betere in een Futuresduel in Senegal. Yannick Mertens (ATP-258) treft de Oostenrijker Gerald Melzer (ATP-161), in onderlinge ontmoetingen staat het 2-2.

Ook Arthur De Greef (ATP-234) (foto) is er voor het eerst bij in Melbourne, in de eerste ronde speelt hij tegen de Australiër Blake Mott (ATP 581). De zeven Belgische mannen moeten drie kwalificatierondes overleven om David Goffin (ATP-22) op de hoofdtabel te vervoegen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws