Home » Olympische Spelen » Zeven Belgische tennissers naar Olympische en Paralympische Spelen in Tokio

Zeven Belgische tennissers naar Olympische en Paralympische Spelen in Tokio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De selecties van de Belgische tennissers zijn bekend voor de Olympische en Paralympische Spelen in Tokio.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In de Japanse tuin in Hasselt maakte het BOIC een vierde selectie van atleten bekend voor de Olympische Spelen in Tokio. Er zullen vijf Belgische tennisspelers deelnemen aan de Olympische Spelen.

De Belgische nummer één en twee bij de vrouwen Elise Mertens (WTA-16) en Alison Van Uytvanck (WTA-57) zullen België vertegenwoordigen in het enkelspel en het dubbelspel. David Goffin (ATP-15) zal de Belgische eer verdedigen in het enkelspel bij de mannen, op voorwaarde dat hij hersteld geraakt van zijn enkelblessure.

In het dubbelspel zullen Sander Gillé (ATP D-29) en Joran Vliegen (ATP D-28) hun olympische debuut maken. Op de Paralympische Spelen in Tokio zullen ook twee Belgische tennissers aantreden. Joachim Gérard (ITF-4) en de 19-jarige Jef Vandorpe (ITF-14) geraakten tot in de selectie. Voor Gérard wordt het al zijn vierde deelname aan de Paralympische Spelen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER