Home » Nieuws » Zieke Minnen mist titel in Nur-Sultan door opgave

Zieke Minnen mist titel in Nur-Sultan door opgave

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Greet Minnen (WTA-79) heeft naast de titel gegrepen op het ITF-toernooi van Nur-Sultan (Kazachstan, W60). In de finale moest ze door maagproblemen de strijd staken.

In de finale in Nur-Sultan stond topreekshoofd Minnen tegenover de Russische speelster Anhzelika Isaeva (WTA-668). Isaeva had in de halve finale onze landgenote Ysaline Bonaventure (WTA-211) geklopt met 7-5, 4-6 en 6-2.

Isaeva haalde het in de finale ook van Minnen. Ze greep de eerste set met 6-4 waarna Minnen moest opgeven. Vorige week won Minnen nog de titel in Altenkirchen.

Onze landgenote liet op Instagram weten dat ze ziek is en daardoor voortijdig stopte: “Heel spijtig dat ik mijn partij vandaag niet kon afronden in de finale. Ik ben ziek geworden deze ochtend. Ik heb maagproblemen. Ik moest luisteren naar mijn lichaam dat me vertelde dat ik niet meer verder kon spelen. Nog steeds een heel positieve week!”

In het dubbelspel strandde Bonaventure (WTA D-344) in de halve finale. Samen met Valeriya Strakhova (WTA D-133) verloor ze met 6-1 en 6-4 van Ekaterina Makarova (WTA D-396) en Linda Noskova (WTA D-357).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS