Home » ATP » Zien we Del Potro binnenkort weer terug op het tenniscircuit? “Ik hou van tennis”

Zien we Del Potro binnenkort weer terug op het tenniscircuit? “Ik hou van tennis”

Zien we Del Potro binnenkort weer terug op het tenniscircuit? “Ik hou van tennis”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het zou zomaar kunnen dat we Juan Martín Del Potro eind augustus weer zien tennissen op professioneel niveau. De Argentijn wil nog een (laatste?) vervolg breien aan zijn tenniscarrière. Hij mikt op de US Open 2023 als mogelijke terugkeer.

Afscheid in eigen land

Op het ATP-toernooi van Buenos Aires (Argentinië, ATP 250) vorig jaar speelde ‘Delpo’ zijn tot hiertoe laatste officiële wedstrijd. Hij verloor met 6-1 en 6-3 tegen landgenoot Federico Delbonis. Del Potro kon tijdens het laatste spel zijn tranen niet meer bedwingen van de pijn. Na de wedstrijd zei hij: “Het is héél zwaar om met deze pijn te spelen. Ik wil de rest van mijn leven het liefst van al pijnvrij leven. Ik zal er alles aan doen om te herstellen. Dan is er misschien nog een kans dat ik terugkeer.”

Mikken op US Open 2023

En die comeback kan er wel eens snel aankomen. De ex-nummer 3 van de wereld heeft naar eigen zeggen de trainingen hervat. In een interview met sportsjournalist Danny Miche vertelde hij: “Het zal nooit een probleem zijn om weer een tennisracket vast te nemen. Ik zal zien hoe ik me voel, ik heb nog tijd. De US Open is mijn meest favoriete toernooi.”

Geplaagd door blessures

Doorheen zijn carrière belandde Del Potro geregeld in de lappenmand. Zijn knie bleek de grootste boosdoener. Zo liep hij in het Londense Queen’s een ernstige knieblessure op die hem meer dan twee jaar aan de zijkant zou schuiven. Een batterij aan operaties waren het gevolg.

Voormalig Grand Slam-winnaar

De 34-jarige Argentijn won in 2009 de US Open tegen Roger Federer. Ook al zou dit zijn enige grandslamzege worden, Del Potro staat erom bekend om te wedijveren met de Big 3. Met 22 ATP-titels in het enkelspel behoort hij tot de absolute wereldtop.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws