Home » Geen categorie » Zimmerman door naar finale, Liebens in Glasgow onderuit in drie sets

Zimmerman door naar finale, Liebens in Glasgow onderuit in drie sets

Zimmerman door naar finale, Liebens in Glasgow onderuit in drie sets

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimberley Zimmerman (ITF D-446) heeft zich met haar Zwitserse partner geplaatst voor de finale van het ITF-toernooi van Glasgow ($10 000, Groot-Brittannië). Klaartje Liebens (ITF-463) weerde zich hevig, maar struikelde in de kwartfinale.

Klaartje Liebens was het vijfde reekshoofd op de Aegon GB Pro-Series in Glasgow en stond zo meteen op de hoofdtabel. In haar eerste twee ronde-partijen geeft onze landgenote slechts elf spelletjes prijs. In de kwartfinale komt ze tegenover de Britse Katie Boulter (NR), een wildcardspeelster die onder het alziend oog van niemand minder dan Jeremy Bates en Nigel Sears traint, te staan.

Liebens is overrompeld en kan niet anders dan toezien hoe Boulter de eerste set gemakkelijk op zak steekt, 6-1. In de tweede set komt Liebens aan het roer. Met 6-2 gaat ze vlot voorbij de Britse. Een derde set gaat het verschil moeten maken. Wederom is het Boulter die de sterkste blijkt. Met nogmaals 6-1 maakt ze een einde aan het toernooi van onze landgenote.

Kimberley Zimmerman werd in het enkelspel in de eerste ronde gewipt door de Duitse Luisa Marie Huber (ITF-636). In het dubbelspel daarentegen ging het heel wat beter. Met de Zwitserse Nina Stadler (ITF-D 576) speelde Zimmerman zonet de halve finale. Tegen de Britse Harriet Dart (ITF-D 372) en de Poolse Magdalena Frech (ITF-D 416) werd het een ware thriller. Zimmerman en Stadler verloren de eerste set met 6-3 maar kwamen in de tweede snel op een 4-0 voorsprong.

Dart en Frech wisten nog een 3-6 uit de brand te slepen vooraleer een supertie break de beslissing zou brengen. Bij 9-4 krijgt het team van onze landgenote en eerste matchpunt. Meteen is het raak, Zimmerman en Stadler verzekeren zich van een plaats in de finale. Hun tegenstanders zijn nog niet bekend.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws