Home » Geen categorie » Zimmerman steekt dubbeltitel Glasgow op zak

Zimmerman steekt dubbeltitel Glasgow op zak

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kimberley Zimmerman (ITF D-446) heeft op het ITF-toernooi van Glasgow ($10 000, Groot-Brittannië) haar vijfde dubbeltitel bemachtigd. Met de Zwitserse Nina Stadler (ITF-D 576) aan haar zij won ze vlot de finale.

Zimmerman werd in het enkelspel uitgeschakeld in de eerste ronde, maar bleef in het dubbel doorgaan tot de finish. Samen met Nina Stadler stond onze 20-jarige landgenote als vierde reekshoofd op de toernooitabel. In de eerste ronde maakten ze die naam meteen waar, ze gunden hun tegenstanders amper vijf spelletjes. Zimmerman nam zo revanche op de Duitse Luisa Marie Huber (ITF-636) die haar voordien uit het enkelspel had gekegeld.

Twee Britse wildcard-speelsters in de tweede ronde waren evenmin partij voor Zimmerman en Stadler. Pas in de halve finale kwam het duo even in nauwe schoentjes te zitten. Een super-tie break bracht hen uiteindelijk toch in de finale eindstrijd. Daarin namen Zimmerman en Stadler het op tegen Fatma Al Nabhani (ITF-D 276) en Anna Zaja (ITF-D 545), de derde reekshoofden. Zimmerman en Stadler nemen een goede start en winnen de eerste set met 6-2.

De tweede set gaat lang gelijk op, maar in een tie break zijn het Stadler en Zimmerman die aan het langste eind trekken. Voor het succesvolle duo is het hun tweede gezamenlijke titel. Vorig jaar wonnen ze ook in Santa Margherita Di Pulca.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS