Home » ITF » Zimmermann en Benoît knallen naar kwartfinale in Caserta

Zimmermann en Benoît knallen naar kwartfinale in Caserta

Op het ITF-toernooi van Caserta (Italië, $ 25 000) hebben Kimberley Zimmermann (WTA-323) en Marie Benoît (WTA-366) zich geplaatst voor de kwartfinale.

Het was een dagje België tegen Brazilië van het Italiaanse Caserta. Zimmermann, het achtste reekshoofd, nam het in de tweede ronde op tegen Thaisa Grana Pedretti (WTA-504). De Belgische had het niet onder de markt met de 19-jarige Braziliaanse, maar ze kon de zege binnenhalen in twee sets. Het werd 7-5 en 6-3 na 1 uur en 48 minuten. In de kwartfinale komt ze uit tegen Ludmilla Samsonova (WTA-552).

In haar tweede ronde nam Benoît het op tegen Teliana Pereira (WTA-677). De 29-jarige Braziliaanse stond in 2015 nog op de 43e plaats, maar is sindsdien teruggezakt op de ranking. De Belgische haalde een set achterstand op om daarna de twee volgende sets nipt binnen te halen. Na 2 uur en 48 minuten was de overwinning binnen voor de Belgische met 3-6, 6-4 en 6-4. Haar tegenstander in de kwartfinale wordt de Nederlandse Cindy Burger (WTA-313).