Home » Geen categorie » Zimmermann na marathonpartij naar tweede ronde in Horb

Zimmermann na marathonpartij naar tweede ronde in Horb

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ITF-toernooi van Horb (Duitsland, $ 25 000) heeft Kimberley Zimmermann (WTA-358) de tweede ronde bereikt. Ze had hiervoor meer dan drie uur nodig.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Zimmermann moest vandaag eerst nog haar laatste kwalificatiewedstrijd afwerken tegen de Russische Alina Silich (WTA-464). De 21-jarige Belgische kon winnen na twee uur wedstrijd en met 2-6, 6-1 en 6-3. Luna Meers (NG), Hélène Scholsen (WTA-399) en Deborah Kerfs (WTA-530) sneuvelden al eerder in de kwalificaties.

Diezelfde dag moest Zimmermann aantreden in de eerste ronde van het enkelspel tegen de Egyptische qualifier Sandra Samir (WTA-443). In een erg slopende wedstrijd waarin beide speelsters elkaar geen duimbreed toegaven, trok de Belgische uiteindelijk aan het langste eind. Na drie uur en zestien minuten wedstrijd stonden de 7-6 (4), 3-6 en 6-3 cijfers op het scorebord. In totaal stond Zimmermann vandaag dus bijna vijfenhalf uur op de baan.

In de volgende ronde komt ze uit tegen de Zwitserse veterane Patty Schnyder (WTA-233). Zij is de voormalig nummer zeven van de wereld en werkt sinds enkele maanden op haar 38e aan een comeback. De twee speelden al één keer eerder tegen elkaar, eerder dit jaar in Perigueux. Toen was Schnyder in drie sets de sterkste.

 

koen

koen

MEER NIEUWS