Home » ITF » Zimmermann stunt tegen eerste reekshoofd en gaat naar kwartfinale

Zimmermann stunt tegen eerste reekshoofd en gaat naar kwartfinale

Op het ITF-toernooi van Essen (Duitsland, $ 25 000) heeft Kimberley Zimmermann (WTA-258) voor een knappe stunt gezorgd. Ze versloeg het voormalige nummer zeven van de wereld en eerste reekshoofd.

Zimmermann moest het in de tweede ronde opnemen tegen de 39-jarige Patty Schnyder (WTA-139). De Zwitserse veterane was in 2005 nog het nummer zeven van de wereld en maakte een tijd geleden haar comeback. De Belgische gaf in de openingsset twee keer een break voorsprong uit handen maar haalde in de eindfase toch de eerste manche binnen.

In de tweede set vlogen de breaks heen en weer. Zimmermann kwam op een 1-5 achterstand te staan maar vocht zich nog terug tot 4-5. Daarna maakte de Zwitserse de set uit en bracht de wedstrijd weer in evenwicht.

In de beslissende set hielden de speelsters elkaar tot 2-2 in evenwicht. Daarna won Zimmerman vier spelletjes op rij om de wedstrijd uit te maken. Na 2 uur en 19 minuten was de zege binnen voor de Belgische. Het werd 7-5, 4-6 en 6-2. In de kwartfinale neemt ze het op tegen de Nederlandse Cindy Burger (WTA-308).