Home » Geen categorie » Zimmermann uitgedubbeld op Australian Open

Zimmermann uitgedubbeld op Australian Open

Zimmermann uitgedubbeld op Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimberley Zimmermann (WTA D-39) kon zich niet plaatsen voor de derde ronde in het dubbelspel op de Australian Open.

In de tweede ronde op de Australian Open moesten Zimmermann en haar Oekraïense  partner Nadiia Kichenok (WTA D-75) aan de bak tegen het Japanse team Shuko Aoyama (WTA D-25) en Ena Shibahara (WTA D-23). Zimmermann en Kichenok moesten met 6-2 en 6-2 het onderspit delven.

Zimmermann ging eerder ook al onderuit in het gemengd dubbelspel. In de eerste ronde verloor ze samen met Tim Puetz (ATP D-18) met 7-5 en 6-3 tegen het Australische team Lizette Cabrera (WTA D-225) en John-Patrick Smith (ATP D-78).

Er blijven nog twee Belgen over in het dubbeltoernooi. Elise Mertens (WTA D-5) en Storm Hunter (WTA D-12) treffen in de tweede ronde het Frans-Hongaarse duo Kristina Mladenovic (WTA D-15) en Timea Babos (WTA D-81). Alison Van Uytvanck (WTA D-183) en Anhelina Kalinina (WTA D-340) spelen in hun tweede ronde tegen achtste reekshoofden Anna Danilina (WTA D-14) en Sania Mirza (WTA D-29). Mertens en Van Uytvanck komen allebei op zondag in actie in hun tweede ronde.

De andere Belgen werden uitgeschakeld in het dubbelspel. Na de snelle exit van Sander Gillé (ATP D-52) en Joran Vliegen (ATP D-51), verloor Kirsten Flipkens (WTA D-30) in de eerste ronde in het dubbelspel bij de vrouwen én in het gemengd dubbelspel.

Greet Minnen (WTA D-74) en Anna Bondar (WTA D-50) verloren in de tweede ronde met 6-4 en 6-1 tegen Viktorija Golubic (WTA D-88) en Monica Niculescu (WTA D-53).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws