Home » WTA » Zimmermann wel, Benoît niet naar finale in Caserta

Zimmermann wel, Benoît niet naar finale in Caserta

Kimberley Zimmermann (WTA-323) heeft de finale van het ITF-toernooi in Caserta (Italië, $ 25 000) bereikt. Marie Benoît (WTA-366) kon er geen Belgische finale van maken en sneuvelde in de halve finale.

Zimmermann behaalde een knappe zege tegen de bijna 80 plaatsen hoger gerangschikte Anastasia Grymalska (WTA-258). De Belgische ging furieus van start en won de eerste manche zonder een spelletje te moeten prijs geven. De tweede manche was een ander paar mouwen en na een rommelige start spurtte Grymalska naar een onoverbrugbare voorsprong.

Het zag er even slecht uit voor Zimmermann in de derde set waarin Grymalska op een break voorsprong kwam, maar de Belgische reageerde meteen. In een nerveus einde rook Zimmermann haar kans en maakte de wedstrijd uit na 2 uur en 13 minuten met 6-0, 3-6 en 6-4. Zimmermann kan haar eerste titel pakken sinds 2016.

In de finale ontmoet Zimmermann niet Benoît maar Stefania Rubini (WTA-311). Benoît moest in twee nipte sets het onderspit delven tegen de Italiaanse. De Belgische kwam nog van een grote achterstand terug in de eerste set, maar het mocht niet baten. In de tweede manche kwam ze knap op voorsprong, maar Rubini ging erop en erover. Na 1 uur en 38 minuten moest Benoît inpakken met 4-6 en 4-6.