Kimberley Zimmermann (WTA-323) heeft het ITF-toernooi van Caserta (Italië, $ 25 000) op haar naam geschreven. Ze wist van een uitzichtloze situatie de wedstrijd in haar voordeel te beslechten. 

Zondag heeft Zimmermann een uitstekende week afgerond met een knappe zege tegen de hoger gerangschikte Stefania Rubini (WTA-311). De Belgische stond voor het eerst in de finale van een $ 25 000 toernooi en mistte haar start volledig na in het eerste game een break te forceren. Zimmermann won geen enkel opslagspelletje gedurende de hele set.

De tweede manche bracht aanvankelijk wat beterschap en de Belgische klampte aan. Dan spurtte Rubini weer weg en Zimmermann moest hard knokken om bij te benen. Bij een 4-5 stand in het voordeel van de Italiaanse mocht Rubini serveren voor de titel. De 22-jarige Belgische wist opnieuw een break te forceren en trok de set weer gelijk. Zimmermann won de volgende twee spelletjes en bracht door setwinst de wedstrijd weer in evenwicht.

In de derde set stond er geen maat meer op de Belgische die naar de overwinning spurtte. Zimmermann keek niet meer achterom en na 2 uur en 15 minuten stond de knappe 1-6, 7-5 en 6-1 overwinning vast. Het is de tweede enkeltitel uit de carrière voor de Belgische.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.