Home » ATP » Zizou Bergs na wedstrijd tegen Rafael Nadal: “Ik was al dankbaar voor mijn leven als tennisser, maar dit is onwerkelijk”

Zizou Bergs na wedstrijd tegen Rafael Nadal: “Ik was al dankbaar voor mijn leven als tennisser, maar dit is onwerkelijk”

Zizou Bergs na wedstrijd tegen Rafael Nadal: “Ik was al dankbaar voor mijn leven als tennisser, maar dit is onwerkelijk”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

“Ik noemde mezelf vroeger ‘mini-Nadal’ en ik droeg zijn outfits om zoals hem te kunnen zijn.” Zizou Bergs (ATP-108) stond in Rome (Italië, ATP Masters 1000) oog in oog met jeugdidool Rafael Nadal (ATP-305). Ondanks het verlies, maakte de 24-jarige Belg vooral winst. “Op dit soort toernooien kom ik meer tot mijn recht”, vertelt hij.

Na 2 uur en 53 minuten met 6-4, 3-6 en 4-6 verliezen tegen Nadal, daar kan je stiekem toch heel trots op zijn. En vooral… gelukkig en dankbaar. “Ik ben altijd al blij en dankbaar geweest voor het leven dat ik leid als tennisser, maar tegen je jeugdidool mogen spelen en dat in zijn afscheidsjaar… dat is iets onwerkelijk”, geniet Bergs nog na.

“Het is een grote uitdaging om op het terrein te staan tegenover een legende als Nadal. Samen met mijn psycholoog en team heb ik vooraf wel een plan opgemaakt. We hebben verschillende wedstrijdsituaties besproken die zouden kunnen voorkomen, de intensiteit van Nadal geanalyseerd… Als je weet dat je een plan hebt aan de start, begin je te geloven dat je hem kan verslaan. Dat idee is een grote meerwaarde, zelfs al sta je tegenover dé legende.”

Van ATP Challengers naar ATP Masters

Bergs heeft er dit jaar al een knappe paar maanden op het ATP Challengercircuit opzitten, waar het niveau en de vibe natuurlijk helemaal anders is dan op een ATP Masters 1000. Toch leek de Belg geen moeite te hebben om zich aan te passen in Rome. “Ik ben een speler die van grote stadions houdt, met veel toeschouwers, helemaal anders dan op Challengerniveau waar je soms maar voor een publiek van tien man speelt”, legt hij uit. “Op grotere toernooien kom ik meer tot mijn recht, daar word ik beter van.”

Ruime samenvatting Zizou Bergs vs. Rafael Nadal (eerste ronde ATP Rome 2024)

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws