Home » Geen categorie » Zo kan Nadal, zonder te spelen, opnieuw nummer één worden na Indian Wells

Zo kan Nadal, zonder te spelen, opnieuw nummer één worden na Indian Wells

Zo kan Nadal, zonder te spelen, opnieuw nummer één worden na Indian Wells

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zelfs zonder het racket op te rapen, kan Rafael Nadal (ATP-2) de nummer één positie van Roger Federer (ATP-1) afsnoepen. De Zwitser heeft immers een pak punten en zijn titel te verdedigen in Indian Wells. 

Nadal komt door een blessure niet in actie op de toernooien van Indian Wells en Miami. Desondanks kan het nummer één opnieuw naar de Spanjaard gaan. Federer won vorig jaar immers de titel op het ATP 1000-toernooi van Indian Wells en heeft dus 1000 punten te verdedigen. Nadal, die forfait gaf voor zijn vierde rondepartij vorig jaar, moet slechts 90 punten laten vallen. De Zwitser moet dus minstens de halve finale halen wil hij nummer één van de wereld blijven.

“Ranking is geen prioriteit meer”

De Spanjaard liet zich onlangs ontvallen dat de nummer één positie niet zijn grootste streefdoel meer is.

“Op dit punt in mijn carrière is de ranking geen prioriteit meer. Ik stond in de top twee voor zoveel jaren, nummer één zijn of nummer drie of nummer vijf, dat maakt niet veel verschil. Wat me gelukkig maakt is het gevoel dat ik kan concurreren en titels winnen. Ik zal niet vechten om opnieuw nummer één te worden, ik vecht voor een zo goed mogelijk seizoen. Als dat betekent dat ik dat ik opnieuw kans maak om het nummer één te worden, dat is dat OK.”

Hij steekt zijn bewondering voor de prestatie van Federer niet onder stoelen of banken.

“Hij moest niet opnieuw nummer één worden om te laten zien wat hij betekent in het tennis. Wat hij bereikt heeft is erg moeilijk en je kan hem enkel feliciteren met die prestatie. De ranking liegt niet, hij deed het een beetje beter dan mij in de laatste twaalf maanden.”

 

koen

koen

Meer nieuws