Home » Geen categorie » Zo vieren de Belgische tennissers Valentijnsdag

Zo vieren de Belgische tennissers Valentijnsdag

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het is 14 februari: Valentijnsdag! Ook voor de Belgische tennissers, al vieren zij deze dag der geliefden vaak ver van huis en… van hun lief. Tennisplaza België sprak met Ruben Bemelmans (ATP-115), Kimmer Coppejans (ATP-121) en Elise Mertens (WTA-169) over hun valentijn.

Ruben Bemelmans en vriendin Caroline - © Ruben Bemelmans
Ruben Bemelmans en vriendin Caroline – © Ruben Bemelmans

“Mijn vriendin en ik vieren geen valentijn”, verklapt Bemelmans aan Tennisplaza België. De Belg probeert zich dit weekend via de kwalificaties te plaatsen voor de hoofdtabel van het ATP-toernooi van Marseille en ziet zijn vriendin Caroline dus niet op Valentijnsdag. “Ach, voor mij kan valentijn op eender welk moment zijn, dat hoeft niet noodzakelijk vandaag gevierd te worden. Wij verwennen elkaar dan ook niet alleen op 14 februari”, lacht hij. Bemelmans leerde Caroline, die zelf ook tennist, ongeveer anderhalf jaar geleden kennen. “Op een training van Hope and Spirit en het klikte meteen. Daarna hebben we ook nog dubbel gemengd gespeeld samen. Intussen zijn we bijna één jaar en vier maanden samen.”

Elise Mertens en vriend - © Elise Mertens
Elise Mertens en vriend – © Elise Mertens

Ook voor rijzende tennisster Mertens heeft Valentijnsdag dit jaar geen prioriteit. Simpelweg omdat zij en haar vriend de kans niet krijgen om het te vieren. “Ik vertrek vandaag naar mijn volgende toernooi in Duitsland, dus samen vieren kunnen we niet”, vertelt ze. “Natuurlijk mis ik mijn vriend als ik de wereld rondreis, maar volgende week kan ik hem normaal weer even zien dus dat is iets om naar uit te kijken. Niet dat we lang bij elkaar kunnen zijn, want een week later speel ik een toernooi in Moskou. Ach, we houden het toch al ongeveer 7,5 maanden vol.” (lacht)

Het leven van de tennisspeler

“Ik mis mijn vriendin erg hard”, geeft Coppejans, die momenteel in New Delhi (India) vertoeft voor een Challengertoernooi, toe. “Eerlijk? Ik vind het best jammer dat we onze eerste valentijn niet samen kunnen vieren, maar dat is het leven van een tennisspeler zeker?” Coppejans en zijn vriendin Melanie zijn intussen al negen maanden samen. Op de Optima Open afgelopen zomer poseerden ze nog samen met de Amerikaanse tennislegende Pete Sampras.

Kimmer Coppejans en vriendin Melanie met Pete Sampras - © Kimmer Coppejans
Kimmer Coppejans en vriendin Melanie met Pete Sampras – © Kimmer Coppejans

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Mertens naar kwartfinale Rome

Elise Mertens (WTA-20) blijft sterk bezig op het WTA-toernooi van Rome (Italië, Premier). Ze plaatste zich voor de kwartfinale na een zege tegen Danka Kovinic (WTA-86).

LEES MEER