Home » Clubnieuws » Zo worden de nieuwe klassementen berekend in oktober

Zo worden de nieuwe klassementen berekend in oktober

Zo worden de nieuwe klassementen berekend in oktober

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Tennis Vlaanderen heeft bekendgemaakt hoe het de nieuwe klassementen voor 2021 zal berekenen.

“2020 was een uitzonderlijk en onvoorzien jaar”, klinkt het bij Tennis Vlaanderen. “Veel toernooien werden geannuleerd en de voorziene interclubcompetitie kon enkel bij de jeugd gedeeltelijk doorgaan. Daardoor hebben heel wat spelers niet willen inschrijven, of waren er minder mogelijkheden om voldoende te spelen. Anderen hebben dan weer wel voldoende tot veel kunnen spelen.”

De federatie wil volgend seizoen naar eigen zeggen met een zo correct mogelijk klassement laten starten en kiest er daarom voor om de voorziene klassementsberekening te laten doorgaan volgens het reglement van dit jaar, maar met enkele bijsturingen.

  • Alle resultaten van dit seizoen (2020) worden in rekening gebracht en bijkomend ook die van 2019 (zowel interclub- als toernooiresultaten). Iedereen die minstens twee officiële enkelwedstrijden speelde over de afgelopen 24 maanden (2019 en 2020) wordt opgenomen in de berekening. Spelers die de afgelopen 24 maanden (2019 en 2020) maximum één enkelwedstrijd hebben gespeeld, worden beschouwd als inactief.
  • De toegekende punten volgens ronde voor de toernooiresultaten van 2019 worden berekend volgens de puntenschalen van 2020, behalve voor de reeksen die t.o.v. 2019 werden aangepast (bv. Dames 2). Deze reeksen krijgen een aangepaste puntenschaal gebaseerd op de puntenschaal 2020.

De nieuwe klassementen worden naar goede gewoonte gepubliceerd in oktober. Na publicatie heeft elke speler veertien dagen de tijd om eventueel klacht in te dienen bij Tennis Vlaanderen.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws