Home » ATP » Zuid-Koreaan verrast ex-toernooiwinnaar in Antwerpen

Zuid-Koreaan verrast ex-toernooiwinnaar in Antwerpen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op dag drie van de European Open (Antwerpen, ATP 250) viel er een eerste grote verrassing te noteren. De Fransman Richard Gasquet (ATP-57) wist zich niet te plaatsen voor de tweede ronde.

Gasquet won in 2016 de eerste editie van de European Open en verloor vorig jaar in de halve finale van de latere winnaar Kyle Edmund (ATP-55). De 33-jarige Fransman startte als favoriet tegen de 21-jarige Soonwoo Kwon (ATP-88). Gasquet nam een snelle start en haalde zonder al te veel problemen de eerste set met 6-1 binnen.

In de tweede set waren beide spelers aan elkaar gewaagd, Kwon serveerde erg sterk, terwijl er meer foutjes in het spel van Gasquet slopen. De tweede set ging met 3-6 naar de Zuid-Koreaan, die al snel een kloofje sloeg in de derde set. De Fransman kon het tij niet meer keren en moest na 1 uur en 50 minuten met 6-1, 3-6 en 4-6 het hoofd buigen. Kwon strijdt in de tweede ronde tegen vijfde reekshoofd Guido Pella (ATP-20).

[alert type=”info” title=”Tickets”]Wil je graag tickets voor de European Open? Klik hier![/alert]

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden