Home » ATP » Zverev in nauwe schoentjes: zijn ex-vriendin is zwanger, andere ex beschuldigt hem van geweldpleging

Zverev in nauwe schoentjes: zijn ex-vriendin is zwanger, andere ex beschuldigt hem van geweldpleging

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het zijn donkere tijden voor Alexander Zverev (ATP-7). Hij wordt binnenkort ongepland vader, maar mag van zijn ex Brenda Patea het kind niet mee opvoeden. Daarnaast beschuldigt een eerdere ex, de Russische Olya Sharypova, hem van geweldpleging. “Ik vreesde voor mijn leven”, klinkt het.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Het Duitse topmodel Brenda Patea, met wie Zverev in juli van dit jaar uit elkaar ging, zou naar eigen zeggen twintig weken zwanger zijn. “Alex is de vader en was op de hoogte voor onze breuk. Mijn zwangerschap is niet de reden waarom we uit elkaar zijn gegaan. We hebben verschillende visies op het leven. Iedereen die samen is met een atleet moet zich onderwerpen.”

Patea vertelt in het Duitse Bild dat ze geen contact meer heeft met de tennisser en dat zo wil houden. “Ik wil geen gedeelde voogdij. Het kind was niet gepland, maar ik zal er alles aan doen om het te laten opgroeien in een harmonieuze omgeving. Ik ben in de gelukkige positie dat ik zoiets alleen aankan.”

Geweldpleging

Alsof dat nieuws nog niet genoeg is, heeft de Duitse nummer 1 nog een ander katje te geselen. Een tweede ex, Sharypova, beschuldigt hem dus van geweldpleging.

“Hij sloeg mij meermaals toen we een relatie hadden”, onthult de Russische op Instagram. “Op een dag probeerde hij me zelfs te wurgen met een kussen. Hij sloeg mijn hoofd tegen de muur en wrong mijn armen om. Hij liet niet toe dat ik probeerde te ontsnappen. Ik was bang dat hij me zou vermoorden.”

Die laatste feiten zouden zich hebben voorgedaan in een hotel in New York. Sharypova stuurde toen via WhatsApp een noodkreet naar vrienden, berichten die ze nu ook openbaar maakt. (zie hieronder)

Verantwoordelijkheid

De feiten zouden zich hebben afgespeeld in 2019. Zverev’s ex komt naar eigen zeggen nu pas met het verhaal naar buiten omdat ze de gebeurtennissen intussen een plaats kon geven en vindt dat de tennisser zijn verantwoordelijkheid moet opnemen voor zijn daden, waarmee ze ook verwijst naar het verhaal met Patea.

“Ik wil geen aandacht, ik wil laten zien dat wat er ook gebeurt, je altijd opnieuw gelukkig kan worden. Ik wil iedereen steunen die hetzelfde meemaakt. Mensen hebben het recht niet om zich zo te misdragen en als ze dat toch doen, moeten ze hun verantwoordelijkheid opnemen.”

Olya Sharypova Instagram story - © Olya Sharypova
Olya Sharypova Instagram story – © Olya Sharypova

Geen commentaar

Zverev zelf reageerde vooralsnog niet op de uitlatingen van zijn ex-vriendinnen.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS