Home » Geen categorie » Zverev kiest ex-nummer één als nieuwe trainer

Zverev kiest ex-nummer één als nieuwe trainer

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Alexander Zverev (ATP-11) komt dit jaar steeds dichterbij de absolute tennistop. Hij versterkt zijn trainersteam met de ex-nummer één Juan Carlos Ferrero om nog hogerop te geraken.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De 37-jarige Spanjaard Ferrero won in 2003 Roland Garros en bereikte later dat jaar de nummer één-positie. De voormalige tennistopper heeft nu een nieuwe uitdaging gevonden. Hij vervoegt het trainersteam van de 20-jarige Zverev die als een van de grote talenten van het tenniscircuit wordt gezien.

Sinds midden juli traint Zverev samen met Ferrero. Op het ATP-toernooi van Washington zal hij debuteren als trainer van de beloftevolle Duitser. De samenwerking concentreert zich nu vooral op de Amerikaanse toernooien en zal zeker duren tot de US Open.

Ferrero is opgetogen met de samenwerking: “Zverev is een speciale speler. Hij heeft de allure van een kampioen. Het is een uitdaging die ik met enthousiasme en goesting zo goed mogelijk wil vervullen”, aldus Ferrero bij de Spaanse website as.com. Zverev is aan een sterk seizoen bezig. Hij won dit jaar al de toernooien van Rome, München en Montpelier.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS