Home » Geen categorie » Zverev schudt beresterke Darcis van zich af na ware uitputtingsslag

Zverev schudt beresterke Darcis van zich af na ware uitputtingsslag

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Steve Darcis (ATP-76) heeft in de tweede ronde van het ATP-toernooi van Shenzhen (China, $ 666 960) net niet voor een serieuze stunt kunnen zorgen. Onze landgenoot dreef eerste reekshoofd Alexander Zverev (ATP-4) tot het uiterste, maar kon zijn kansen niet benutten. Het werd 4-6 7-6 (5) 7-6 (5) na een zinderende wedstrijd.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Darcis had de jongste Zverev eerder dit jaar al eens geklopt. In de Davis Cup-ontmoeting met Duitsland deed hij zijn bijnaam ‘Mister Davis Cup’ alle eer aan. Hij klopte het 20-jarige toptalent na een zinderende partij in vier sets, 2-6 6-4 6-4 7-6 (8). Een kunststukje dat Darcis maar wat graag nog eens wilde overdoen.’Shark’ begon ook uitstekend aan de partij en snoepte al in het derde spelletje de stevige opslag van de Duitser af. Zverev, het eerste reekshoofd in Shenzhen, maakte te veel fouten en vond geen antwoord op het solide maar ook gevarieerde spel van Darcis. Na 39 minuten had onze landgenoot de eerste set op zak met 6-4.

Zverev kraakt niet
Hetzelfde spelbeeld in de tweede set. Darcis ging meteen door de opslag van Zverev en deelde een nieuwe tik uit. De frustratie bij het nummer vier van de wereld groeide, al knokte hij zich toch terug in de match met een rebreak in het zesde game. Het was knokken voor ‘Shark’ die bij 4-5 zelfs een setpunt moest wegwerken. Met prima tennis en optimaal profiterend van de fouten van Zverev forceerde hij opnieuw een break bij 5-5. Andermaal kon onze landgenoot niet voor de beslissing zorgen waardoor het Chinese publiek een tiebreak voorgeschoteld kreeg. In die tiebreak nam de klasse van de Duitser lichtjes de bovenhand en hingen de bordjes weer gelijk na 1 uur en 45 minuten.

Slijtageslag
Wie dacht dat Zverev op en over Darcis zou gaan, was eraan voor de moeite. Op love ging ‘Shark door de opslag van het eerste reekshoofd en liep hij geen tijd uit naar 4-1. En nog was het niet afgelopen, want net als in het tweede bedrijf moest ook nu Darcis zijn service weer inleveren. Een uitputtingsslag van jewelste bij temperaturen rond de dertig graden werd het uiteindelijk, omdat beide heren elkaar geen duimbreed wilden toegeven. Opnieuw moest een tiebreak voor afscheiding zorgen. Onze landgenoot kwam op een 5-2 bonus, maar kon zijn voorsprong opnieuw niet vasthouden. Zverev won vijf punten op rij en stuurde een beresterke Darcis na bijna drie uur tennis dan toch naar huis.

In de kwartfinales krijgt Zverev ofwel de Slovaak Lukas Lacko (ATP-118) of de Bosniër Damir Dzumhur (ATP-40) tegenover zich.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS