Home » Geen categorie » Reekshoofden sneuvelen in Parijs, Nadal zeker van nummer één

Reekshoofden sneuvelen in Parijs, Nadal zeker van nummer één

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de Rolex Paris Masters (Frankrijk, € 4 507 375) viel op woensdag een grote verrassing te noteren. Vierde reekshoofd Alexander Zverev (ATP-4) moest meteen zijn koffers pakken, en ook enkele andere reekshoofden mochten inpakken. Rafael Nadal (ATP-1) won zijn eerste partij en verzekerde zich van de nummer één positie op het einde van het jaar.

Sascha Zverev is de jongste weken in mindere doen en ook in Parijs maakte hij geen al te beste indruk. Daar maakte de Nederlander Robin Haase (ATP-43) dankbaar gebruik van. De Duitser won de eerste set met 3-6, maar Haase maakte met twee keer 6-2 de klus af. Het is één van de mooiste overwinningen in de carrière van de Nederlander.

Topreekshoofd Nadal kende minder problemen, al bood Hyeon Chung (ATP-55) toch fel weerwerk. Met 7-5 en 6-3 trok Nadal het laken naar zich toe. Hij verzekerde zich ook van de nummer één positie op het eind van het jaar. David Goffin (ATP-10) heeft intussen nog twee concurrenten minder voor een ticket voor de ATP Finals, Kevin Anderson (ATP-16) ging met 7-5, 4-6 en 5-7 onderuit tegen Fernando Verdasco (ATP-39) en Jo-Wilfried Tsonga (ATP-15) verloor met 6-2, 6-7(4) en 2-6 van landgenoot Julien Benneteau (ATP-83).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS