Home » Geen categorie » Zverev zorgt voor sensatie in Halle

Zverev zorgt voor sensatie in Halle

Zverev zorgt voor sensatie in Halle

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De 19-jarige Alexander Zverev (ATP-38) heeft voor een stunt gezorgd op de Gerry Weber Open in Halle (€ 1 826 275). In de halve finale versloeg hij titelverdediger en achtvoudig winnaar Roger Federer (ATP-3).

Federer stond tienmaal in de finale in Halle en schreef het toernooi achtmaal op zijn naam. In de kwartfinale nam hij in twee sets afstand van onze landgenoot David Goffin (ATP-11). De eerste set tussen Federer en Zverev ging gelijk op, en een tiebreak moest de beslissing brengen. Daarin slopen er iets te veel foutjes in het spel van de Zwitser, de eerste set ging met 7-6(4) naar de jonge Duitser.

Federer kwam echter terug in de wedstrijd en pakte de tweede set met 5-7. Hij slaagde er niet in om enkele breakkansen te benutten aan het begin van de derde set, terwijl Zverev wel zijn kansen greep. Hij sloeg een kloofje en won de derde set met 6-3. Ook vorige week ging Federer onderuit in de halve finale in Stuttgart.

De finale kleurt volledig Duits in Halle. Zverev moet het opnemen tegen Florian Mayer (ATP-192), die Dominik Thiem (ATP-7) naar huis stuurde.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws