Home » Geen categorie » Zwak serverende Goffin laat grote kansen liggen tegen Murray

Zwak serverende Goffin laat grote kansen liggen tegen Murray

Zwak serverende Goffin laat grote kansen liggen tegen Murray

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-13) moest na zijn stunt tegen Tomas Berdych (ATP-8) op vrijdag aan de bak tegen Andy Murray (ATP-2) in het Masters-toernooi van Rome. Geen gemakkelijke opgave want Murray won alle onderlinge ontmoetingen en Goffin kon nog nooit een set afsnoepen. 

David Goffin begon wel schitterend aan de partij en won Murray zijn service op lovegame. Hierna was het echter enkel maar Murray die de klok sloeg. De beste Belg verloor maar liefst zes games op rij. Goffin maakte teveel fouten, sloeg slecht op en Murray speelde hem helemaal weg.

In de tweede set herpakte Goffin zich eindelijk en kon ook zijn eerste opslaggame van de match winnen. Niet veel later breakte Goffin Murray en kreeg hij op eigen service kansen om 4-1 te maken. Onze Belgische trots liet deze kansen echter liggen en verloor alweer zijn eigen opslag. Murray ging hierna op en over Goffin die zijn eigen opslag maar niet kon winnen.

Murray mocht uitserveren bij 5-4, maar na enkele knappe punten maakt Goffin terug gelijk. De Belg kreeg weer kansen om zijn eigen service te winnen en om plots 6-5 voor te komen. De Belg sloeg ook maar liefst vier breakballen weg. Uiteindelijk was het ondanks mogelijkheden voor Goffin bij de vijfde breakbal toch raak voor Murray. Goffin verloor hierdoor zijn zevende opslaggame van de partij. Murray serveerde hierna makkelijk uit en Goffin mag zijn koffers maken om richting Parijs te vertrekken.

Match statistieken Goffin - Murray

koen

koen

Meer nieuws